mīdijas frī kartupeļi bagete
Foto: Shutterstock
Var droši apgalvot, ka mīdijas ir visiecienītākās no visām jūras veltēm, un, iespējams, tieši tāpēc tās nereti tiek dēvētas par vienkāršo ļaužu austerēm. Gardēži jau zina, ka mīdiju sezona ilgst no septembra līdz aprīlim, tādēļ noteikti jāizmanto šis laiks, lai palutinātu sevi un mājiniekus, iemācoties pareizi izvēlēties, pagatavot un izbaudīt šo gardo, veselīgo un ļoti vienkārši pagatavojamo delikatesi.

Mīdijas jeb ēdamgliemenes (mussels – angļu val., latīniskais nosaukums – Mytilus edulis) ir jūras delikateses, kas pieder jūras divvāku gliemeņu grupai. Pasaulē pazīstamas apmēram 25 000 sugu gliemenes. Mīdijas čaulā pēc skata un izcelsmes ir visai līdzīgas austerēm.

Mīdiju maigā gaļa ir ļoti vērtīga un barojoša, tai ir patīkama garša un augsta uzturvērtība. Šīs delikateses satur daudz olbaltumvielu, minerālvielu un vitamīnu, turklāt mīdijām ir ļoti zems tauku saturs, un tās nesatur holesterīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!