siļķe kažokā salāti svētki ēdiens
Foto: Shutterstock

Siļķe "kažokā" jeb vienkārši "šuba"*, kā to dēvē šo salātu dzimtenē Krievijā, pēc savas būtības ir vienkāršs vārītu dārzeņu un siļķes kārtojums, bet mūsdienās ierasts, ka šīs izskatīgais, sātīgais un gardais ēdiens tiek gatavots un celts galdā īpašās reizēs. Pavārgrāmatās un internetā ir atrodamas daudzas un dažādas variācijas par tēmu siļķe "kažokā", bet kā izvēlēties īsto svētku galda rotu?

Mums, kā allaž, ir noderīgi padomi, kas palīdzēs neapjukt plašajā piedāvājumā un svētkiem par godu pēc klasiskas shēmas pagatavot izcili gardu siļķi "kažokā".

Nedaudz vēstures

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!