kēksiņi sviesta glazūra krēms svētki kapkeiki glazūrkūciņas
Foto: Shutterstock
Katram kūku cepējam, kas sevi dēvē par mājas konditoru vai vismaz amatieri, ir jāzina viena lieta – pamata princips, kā pagatavot universālo sviesta krēmu. Tas tāpēc, ka šo garšām bagātīgo krēmu var izmantot gan toršu apziešanai un dekorēšanai, gan saldo rulešu pildījumiem un galu galā – mazo kēksiņu rotāšanai.

Pats labākais – kad apgūta pamatrecepte, iespējams variēt ar sviesta krēma garšām. Pievienojot izkausētu un atdzesētu šokolādi, iegūsi šokolādes sviesta krēmu. Bet ar kokosriekstu, mandeļu vai kādu citu ekstraktu iegūsi šīs garšas. Svarīgākais, ko der atcerēties, pirms vispār ķeries pie darba – visām mitrajām sastāvdaļām jābūt vienādas temperatūras. Ja kāda no tām būs siltāka par sviestu, tas izkusīs un sviesta krēms nebūs vienmērīgs, ieteikts grāmatā "Ēdiena gatavošana. Veidi & piederumi" (Zvaigzne, 2010).

Šim sviesta krēma variantam vajadzēs ne vien sviestu, bet arī cukura sīrupu (ierastā pūdercukura vietā), kā arī olu baltumus. Tas tāpēc, ka šādā veidā sviesta krēms veidojas vienmērīgāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!