Lauru lapas jau vairākus gadu tūkstošus pazīstamas Vidusjūras apkārtnes virtuvēs un ārpus tām – ne velti Senās Romas un Senās Grieķijas imperatoru, filozofu, varoņu un citu ievērojamu personu galvās likti tieši lauru lapu vainagi. Tā kā mūžzaļais laura koks ir viens no pazīstamākajiem Vidusjūras apvidū, lauru lapu labās īpašības plaši novērtētas kulinārijā, izmantojot tās kaltētas zupās, mērcēs un marinādēs, kā arī samaltas, lai papildinātu jebkuru maltīti ar izteiksmīgo garšu, norādīts vietnē "Theepicentre".
Arī mūsdienu modernā virtuve nav iedomājama bez lauru lapām – attīstoties eksportam un sastāvdaļām kļūstot arvien pieejamākām, kulinārijā vairs netiek izmantotas vien tās lauru lapas, kas ir ģeogrāfiski tuvāk augušas. Kulinārijā pazīstamas vairākas lauru lapu šķirnes: