lauru lapas pipari garšvielas
Foto: Shutterstock
Neviena zupa nav iedomājama bez vienas vai divām lauru lapām, kas buljonam piešķir tā izteiksmīgo garšu un raksturīgo aromātu. Taču ikdienā bieži vien mēdzam aizmirst par to, ka arī lauru lapas ir svarīgs produkts, pret kuru jāapietas ar pietāti, lai smaržīgā garšviela nezaudētu savas labās kulinārās īpašības. Izrādās, arī lauru lapas ir jāuzglabā pareizi, jo tām nepietiek vien tas, ka tās ieliktas sausā un tumšā vietā.

Lauru lapas jau vairākus gadu tūkstošus pazīstamas Vidusjūras apkārtnes virtuvēs un ārpus tām – ne velti Senās Romas un Senās Grieķijas imperatoru, filozofu, varoņu un citu ievērojamu personu galvās likti tieši lauru lapu vainagi. Tā kā mūžzaļais laura koks ir viens no pazīstamākajiem Vidusjūras apvidū, lauru lapu labās īpašības plaši novērtētas kulinārijā, izmantojot tās kaltētas zupās, mērcēs un marinādēs, kā arī samaltas, lai papildinātu jebkuru maltīti ar izteiksmīgo garšu, norādīts vietnē "Theepicentre".

Arī mūsdienu modernā virtuve nav iedomājama bez lauru lapām – attīstoties eksportam un sastāvdaļām kļūstot arvien pieejamākām, kulinārijā vairs netiek izmantotas vien tās lauru lapas, kas ir ģeogrāfiski tuvāk augušas. Kulinārijā pazīstamas vairākas lauru lapu šķirnes:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!