Kā skaidro paši eksperimenta veicēji, gaļas noturēšana ūdenī, kuram pievienota kāda tējkarote sodas, palielina gaļā esošo pH līmeni. Tas toties padara sarežģītāku gaļā esošo proteīnu sasaisti, līdz ar to gaļa paliek sulīga un mīksta pēc tās pagatavošanas. Tāpēc, ja zini, ka pirms gatavošanas tev būs vismaz pusstunda laika, lai gaļu noturētu, šis triks palīdzēs to iegūt patiesi sulīgu katru reizi.
Kas jādara? Traukā ielej remdenu ūdeni un pievieno apmēram tējkaroti sodas, to izšķīdinot šķidrumā. Sagrieztiem gaļas gabaliņiem, piemēram, vistas filejai vai liellopa stroganovam pietiks ar vienu tējkaroti. Bet veseliem gaļas gabaliņiem, kas ir smagāki, vajadzēs 2–3 tējkarotes sodas. Kad ūdens sagatavots, vienkārši ieliec tajā gaļu un noturi 15–45 minūtes, atkarībā no gaļas daudzuma.