lasis, brokoļi, rīsi, pusdienas, vakariņas, veselīgs uzturs
Foto: Shutterstock
Ikvienam ēdājam zināms, ka ideāliem vārītiem rīsiem jābūt irdeniem, mīkstiem, bet mazliet kraukšķīgiem, savu formu saglabājušiem un nelīpošiem. Ja esi viens no tiem, kam ne vienmēr izdodas rīsus izvārīt perfekti, tad noderēs šī pasaulē populārā pavāra Džeimija Olivera mantra.

Viena krūze rīsu, divas krūzes ūdens. Šo der ielāgot vienmēr, vārot rīsus – graudaugu un ūdens attiecība vienmēr būs 1:2. Tādā veidā vārīšanas laikā rīsi uzņems visu nepieciešamo ūdeni un nepārvārīsies. Šī attiecība derēs jebkuriem baltajiem gargraudu rīsiem.

Neaizmirsti sāli. Sāls izceļ ēdiena garšu, tāpēc pēc tam, kad rīsi sabērti katliņā un pārlieti ar ūdeni, pievieno arī šo garšvielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!