mandeles mandeļu milti
Foto: Shutterstock
Tie laiki, kad parasto kviešu vai rudzu miltu alternatīvas veikalu plauktos jāmedī kā ar uguni, nu jau sen ir pagājuši. Tomēr pirms pirkt krietni dārgākos rīsu, griķu, auzu vai mandeļu miltus, der palūkot, no kā tad īsti tie sastāv. Un tad nāk atklāsme, ka, piemēram, mandeļu miltos nemaz nav īpašu brīnumpulverīšu – vien samalti mandeļu rieksti. Tāpēc, lai nedaudz ietaupītu, tos pavisam vienkārši mājās vari pagatavot pats!

Pirms ķerties pie riekstu malšanas, jāsaprot, kādam mērķim tie tiks izlietoti. Ja mandeļu miltus pielietosi kūkās un biskvītos, kur nav svarīgi, lai mīkla būtu ar precīzām proporcijām, bet milti balināti, tad riekstus pirms tam vari neapstrādāt. Bet, ja mandeļu milti paredzēti smalkāku cepumu pagatavošanai, tad tos pirms tam vajadzēs noblanšēt. Lūk, divas mandeļu miltu gatavošanas metodes!

Parastie mandeļu milti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!