marinēti sarkanie sīpoli
Foto: Shutterstock
Kraukšķīgie sīpoli ir lieliska piedeva visdažādākajām maltītēm ne tikai svaigā veidā, bet arī marinētā. Marinēti sarkanie sīpoli kalpos kā pikanti salāti, ko pasniegt ar ceptu zivi, kādu gaļas gabaliņu vai pie vārītiem kartupelīšiem un siļķes. Marinētu sīpolu burciņu sagatavot ikdienas lietošanai it nemaz nav grūti – tas prasa maz pūļu, bet rezultāts ir izteikti gards!

Pirms ķerties pie gatavošanas, jāatceras par dažām pamata lietām, lai iemarinētos sīpolus nesabojātu. Pirmkārt, izvēlies sīpolus, kas nav pārāk spēcīgi un saglabāsies kraukšķīgi. Viens no pateicīgākajiem variantiem ir sarkanie sīpoli, kas fermentācijas laikā kļūst skaisti rozā. Otrā lieta – izvēlies marinādei etiķi, kas nav pārāk stiprs. Parastais galda etiķis var pārlieku nomākt sīpolu garšu, tāpēc aizstāj to ar baltvīna, rīsu vai ābolu etiķi. Tāpat svarīgas ir garšvielas – cukurs palīdzēs saglabāt balansu starp sāļo un etiķoto, bet pievienotie pipari un garšaugi piešķirs marinētajiem sīpoliem labāku garšu.

Kas attiecas uz uzglabāšanu, etiķa marinādēs gatavotas lietas vienmēr uzglabā stikla vai keramikas traukos, norāda "Thekitchn". Metāla trauki slikti reaģē uz etiķi, bet plastmasas trauki absorbē garšas, kas nenāk par labu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!