Mācies no šefpavāriem – kā smalki sakapāt sīpolus
Foto: Shutterstock
Vērojot neskaitāmos kulināros šovus, kuros ēst gatavo tādi pavāru pasaules spīdekļi kā Džeimijs Olivers, Gordons Remzijs vai mūsu pašu Mārtiņš Rītiņš, ne reizi nākas skaudībā noskatīties, cik viegli šiem kungiem padodas sīpolu sakapāšana. Bez asarām, smalkos kubiņos un pats galvenais – filigrāni un ātri. Pavērojot šo procesu no tehniskās puses, nākas secināt, ka tajā nekā ārkārtīgi sarežģīta nav, ja visu dara soli pa solim, kā lielie meistari.

Vispirms sagatavojies darbiņam – nepieciešams virtuves dēlītis, uz kura griezt, un ass nazis, lai varētu sīpolu sasmalcināt veiksmīgi. Svarīgākais, kas jāņem vērā – sīpolam nenogriez abus galus! Atstāj gan pamatnē esošās saknīšu skariņas, gan "snīpīti", no kura aug loki.

Pirmais solis – pārgriez sīpolu gareniski uz pusēm. Tad vienai no pusītēm nogriez loku "snīpīti" un noņem virsējo miziņas kārtu. Kad tas izdarīts, sāc kapāšanas darbus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!