kotletes mērcē ēdiens pusdienas vakariņas
Foto: Shutterstock
Sulīgas kotletes ar gardu mērcīti nu reiz ir tas ēdiens, kas smeķē teju visiem gaļēdājiem. Mērce piešķir zeltainajām gaļas bumbiņām īpašu sulīgumu un jaunas garšas nianses. Kotletes vari gan pārliet ar mērci tieši pirms pasniegšanas, gan likt tās karstajā mērcē un pirms baudīšanas vēl pāris minūtes pasutināt. Lai iedvesmotu arī tevi pacelt kotlešu garšas īpašības jaunā līmenī, piedāvājam septiņas "Notefood" noskatītas variācijas par kotlešu mērces tēmu.

Vislabāk mērci gatavot tajā pašā traukā, kurā gatavotas kotletes. Šādi tā būs aromātiskāka un garšīgāka.

Lai milti, ko pievieno mērces iebiezināšanai, neveidotu kunkuļus, labāk tos pirms tam iejaukt nelielā daudzumā ūdens vai buljona, kārtīgi izmaisīt un tikai tad liet klāt pannas saturam. Ja tomēr mērcē ir redzami miltu kunkulīši, tad šo problēmu var viegli labot, izkāšot un iztrinot mērci caur sietiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!