Nav noslēpums, ka pirms pārliešanas ar ūdeni, dažus dārzeņus zupas katla pamatnē kādu brīdi pasutinām, lai izvilinātu labāku garšu. Tie būs dārzeņi, kuriem zemāk redzamajā špikerī, kuru sagatavojuši "Seriouseats" speciālisti, ir vislielākais gatavošanas laiks – sīpoli, puravi, selerijas, burkāni, kartupeļi un citi. Kad nedaudz pasutinātie dārzeņi pārlieti ar ūdeni, pēc špikera skaties, ko labāk zupā pievienot nākamo. Princips pavisam vienkāršs – atrodi dārzeni, tam atbilstošāko gabaliņu lielumu un minimālo laiku, cik ilgi tas būtu jāgatavo. Tā zināsi, ka dārzeņi zupā neizjuks un patiesi burkāns garšos pēc burkāna, bet kāposti – pēc kāpostiem. Sarakstā bez dārzeņiem iekļauti arī daži pākšaugi, kas mēdz būt neatņemama zupu sastāvdaļa.
Dārzenis (pākšaugs) – gabaliņu lielums – minimālais gatavošanas laiks: