sīpolu zupa ēdiens
Foto: Shutterstock
Sīpolu zupa no nabadzīgo Parīzes iedzīvotāju miesu un garu stiprinošas maltītes ir kļuvusi par Francijas kulināro tradīciju simbolu. Laika gaitā šī vienkāršā ēdiena garša ir tikusi izkopta līdz pilnībai un sātīgais virums ir kļuvis populārs visā pasaulē. Pat Ernests Hemingvejs sīpolu zupu ieteicis kā īsti piemērotu ēdienu spēka atgūšanai pēc negaidītiem likteņa pavērsieniem bagātas bezmiega nakts, bet šī sātīgā un lētā zupiņa lieliski palīdzēs arī sasildīties aukstās ziemas dienās.

Runā, ka, lai pagatavotu izcili gardu sīpolu zupu, ir jāpiedzimst kā francūzim, bet, mūsuprāt, ņemot vērā pāris "Tasty" un "F-journal" noderīgus padomus, tas būs pa spēkam pat iesācējam pavārmākslā.

Galvenais sīpolu zupas gatavošanas noslēpums ir – pacietība. Jo ilgāk tiks sutināti sīpoli, jo zupa būs gardāka. Kopējais zupas gatavošanas laiks var aizņemt pat 3–4 stundas, bet zupas garša būs tā vērta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!