Tā kā veikalos pieejamās auzu pārslas nu ir visdažādāko veidu – gan ilgi vārāmās, gan ātri, variējot ar pašu auzu produktu veidiem, var panākt, ka putra iegūst mazliet citādāku tekstūru. Tāpēc nevairies katliņā sajaukt nešķeltās auzas un pāršķeltās, plakanās auzu pārslas. Pat ja tām atšķiras vārīšanas ilgums, vispirms katliņā vari bērt tās, kas jāvāra ilgāku laiku. Nevajadzētu putru pārvārīt – ja auzu pārslas izšķīdīs, putra nebūs baudāma. Tāpēc vienmēr jāseko norādījumiem uz iepakojuma, jo vārīšanas ilgums starp ražotājiem mēdz atšķirties.
Putrai labāku garšu var piešķirt arī ar šķidruma palīdzību, kurā tā tiek vārīta. Ja esi radis auzu putru vārīt vien ar ūdeni, pamēģini pusi aizvietot ar pienu. Piens piešķirs putrai maigāku garšu. Izmēģini daļēji vai pilnībā ūdeni aizstāt ar kādu riekstu pienu, arī tas liks garšu kārpiņām sajust ko citādu. Vērts padomāt arī par dažādiem saldinātājiem – tā vietā, lai vienkārši piebērtu cukuru, vērts padomāt par medu, veselīgāko brūno cukuru, kļavu vai agaves sīrupu. Ja ar saldinātāju ir par maz, putrai droši var pievienot garšvielas, piemēram, kanēli, kardamonu, sarīvētu muskatriekstu vai maltas krustnagliņas. Bet – ar mēru!