spināti spinātu mērce zaļumi
Foto: Shutterstock
Ja vēlies pastu, sacepumu vai dārzeņus papildināt ar krēmīgu un zaļumiem bagātu mērci, spināti būs lieliska izvēle tās pagatavošanai. Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi, turklāt pavasara gaidām itin piemēroti!

Krēmīgas spinātu mērces pamatā ir labi daudz svaigo lapiņu. Ja veikalu plauktos nav uzrunājušas svaigās lapiņas, var droši izmantot arī saldētos spinātus, taču tad mērce būs ūdeņaināka. ''The Kitchn'' iesaka spinātu mērci gatavot pēc šāda principa – uzvāra katliņā ūdeni ar tējkaroti sāli, pievieno labi daudz svaigo spinātu (aptuveni 400 g) un ļauj tiem saplakt. Tad nolej ūdeni, noskalo spinātus ar aukstu ūdeni un tad notecina visu lieko šķidrumu, liekot tos caurdurī. Svarīgi spinātus iegūt pēc iespējas sausākus, lai mērce nebūtu ūdeņaina!

Sakarsē pannu, izkausē sviestu, apcep vienu smalki sakapātu sīpolu, 2-3 ķiploku daivas, ja vēlas. Tad pannā pieber divas ēdamkarotes miltu un maisot cep aptuveni 3 minūtes. Pannas saturam lēnām lej klāt pa daļām aptuveni 200 ml saldā krējuma un uz lēnas uguns ļauj vārīties aptuveni piecas minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!