rukola arugula kastītē zaļumi
Foto: Shutterstock
Visiem zināms, ka pesto tiek gatavots no bazilika un šo mērci ir vērts virtuvē turēt pa rokai, jo tā ir izmantojama gan kā piedeva krēmzupai, gan krāsnī ceptas vistiņas, makaronu, picas un daudzu citu ēdienu garšas uzlabošanai. Izrādās, pesto var pagatavot ne tikai no bazilika, bet arī no visu gadu veikala plauktos pieejamās rukolas. Zaļumu un ķiploku kombinācija šajā svaigajā, pavasarīgajā mērcē būs lielisks palīgs imunitātes stiprināšanai un palīdzēs dot pretsparu vīrusiem.

Salīdzinājumā ar bazilika pesto, rukolas pesto ir maigāks un tam nepiemīt tik intensīva garša, tādēļ tas patiks gan bērniem, gan tiem, kas nav sajūsmā par bazilika specifisko aromātu.

Lai mājās pagatavotu rukolas pesto, tev būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!