cepta vista šķiņķīši
Foto: Shutterstock
Gatavošanas pamatu pamati ir pielietotās produktu apstrādes tehnikas – vārīšana, cepšana, sautēšana, karsēšana un citas. Franču kulinārijas pamatos bieži vien tiek pieminēta ātra sastāvdaļu apcepšana uz pannas jeb sautēšana, ko dēvē par "sauté". Tā kā šī ir māksla, kas lieti noderēs ikdienas gatavošanā un reizēs, kad nākas gatavot pēc sarežģītākām receptēm angļu valodā, iztirzāsim svarīgāko, kas par sautēšanu pannā jāzina.

"Sauté" pēc definīcijas nozīmē produktu, kas sagriezti nelielos gabaliņos, apbrūnināšanu virs karstas plīts liesmas, pannā lejot pavisam nelielu daudzumu taukvielu. Šāda straujā dārzeņu, gaļas gabaliņu un jūras velšu sautēšana pannā parasti ir viens no soļiem, kā sagatavot pamatu zupām, mērcēm un sautējumiem. Lai izkoptu straujās apcepšanas tehniku, ielūkojāmies izdevuma "Cook's Illustrated" ekspertu padomos.

Piemērotākās pannas un piederumi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!