12 noderīgi padomraksti, kas atklās teju visus ideālu kotlešu gatavošanas noslēpumus
Foto: Shutterstock
Laiki iet un mainās, bet kotletes ir stabila un nemainīga vērtība, kas nekad neiziet no modes. Varbūt tādēļ, ka šīs zeltaini kraukšķīgās gaļas bumbiņas ir visai untumainas – pat ievērojot vienu un to pašu recepti, rezultāts ir neparedzams un bieži vien sulīgu kotlešu vietā nākas celt galdā bālas, sausas gaļas frikadelītes, kas, sutinoties pannā, nav ieguvušas ne cerēto izskatu, ne kotlešu cienīgas garšas īpašības. Kā tad rīkoties, lai nākamreiz cepiens izdotos nevainojams? Laika gaitā esam iekrājuši gana plašu kotlešu padomu kolekciju, ko šodien nolēmām celt gaismā.

Ērkšķainais ceļš līdz nevainojamām kotletēm sākas ar gaļas izvēli. Šajā brīdī nekādā gadījumā nevajadzētu nokļūdīties, jo tad viss tālākais darbs būs vējā. Lai nāktu tev talkā, uzklausījām virtuves guru Mārtiņa Sirmā viedos padomus par to, kas būtu jāņem vērā, izvēloties malto gaļu. Šaja noderīgajā rakstā uzzināsi, kādēļ viņš iesaka labāk malt gaļu pašam un kādai vajadzētu izskatīties kvalitatīvai maltajai gaļai, ko droši var nest mājās no veikala vai tirgus.

Maisā, uz cepamā papīra vai pannā – vai zini, kā izcept visgardākās kotletes? Lai darītu galu kaismīgajiem strīdiem par to, kā tad tās būtu pareizi gatavojamas, "Tasty" komanda nolēma veikt kotlešu eksperimentu. Rezultāts bija visai negaidīts un pierādīja, ka ne vienmēr tas, kas acij tīkamāks un pierastāks, ir arī garšīgāks. Vairāk par šo neparasto eksperimentu un mūsu secinājumiem uzzināsi šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!