Pirmā lieta, kas jāsaprot – šī spīdīgā šokolādes un kondensētā piena glazūra nederēs kurai katrai kūkai. Visparastāko poraino biskvītkūku ar to apklāt būs grūti, jo glazūra iesūksies biskvīta porās. Bet ceptās siera kūkas ar glazūru vienkārši neapklāsies. Pieredzējušākie glazūras gatavotāji savās pamācībās vienmēr norāda, ka vislabākais variants ir izmantot ļoti aukstu un pat saldētu musa (putota siera krēma vai putukrējuma) kūku. Tomēr ar spoguļglazūru izdosies apklāt arī biskvīta torti pie nosacījuma, ka tā ir kārtīgi un pamatīgā slānī apziesta ar aukstu svaigā siera saldo krēmu, iesaka "Chelsweets". Turklāt kūkai obligāti nav jābūt vienai un lielai – visai veikli var glazēt apaļās franču musa kūciņas.
Kad izlemts, kāda kūka tiks glazēta, laiks ķerties pie pašas glazūras gatavošanas. Spoguļglazūras pamatā ir cukura sīrups, kam pievienots uzbriedināts un izšķīdināts želatīns, kondensētais piens, kā arī izkausēta šokolāde. Želatīns ir tas, kas palīdz glazūrai sastingt, bet kondensētais piens, šokolāde un sīrups padara to izteiksmīgi spīdīgu. Bet spilgtās krāsas tiek panāktas ar pārtikas krāsvielu palīdzību.