Tumšās šokolādes kausēšanai ir vairākas variācijas, kā to izdarīt. Vienkāršāks variants – izmantot mikroviļņu krāsni, bet, ja tādas nav, atliks vien izmantot plīts virsmu un kausēt to ūdens peldē. Jebkurā no izmantotajām metodēm šokolāde vispirms jāsalauž apmēram vienāda lieluma gabalos, lai nebūtu tā, ka lielākā daļa jau izkususi, bet kāds lielāks gabals vēl tikai pamazām kūst. Tādā veidā daļu šokolādes var piededzināt. Noteikti neliec traukā veselu šokolādes tāfelīti, ļaujot tai pamazām kust – vienmēr sadali to mazākos gabalos vai arī izmanto šokolādi kausēšanai (šokolādes čipsi vai lāsītes).
Ļoti būtisks priekšnosacījums ir trauks, kurā šokolāde tiek kausēta. Vislabāk izmantot metāla bļodiņu, arī stikla derēs, bet plastmasas labāk neizmanto, jo taukainā virsma var nelāgi reaģēt ar šokolādi un neizkust, kā nākas. Traukam jābūt tīram un obligāti sausam. Viena ūdens pile var visu sabojāt un šokolādi tā arī neizdosies pienācīgi izkausēt, norāda ''The Spruce''.