Kā vēsta portāli "Edim doma" un "Ovkuse", Požarska kotletes iemantoja popularitāti jau Aleksandra Puškina laikos. Dižais krievu dzejnieks esot bijis biežs viesis Darjas Požarskas traktierī Toržokā, kur tolaik esot gatavotas visā Krievijā labākās kapātas vistas gaļas kotletes – mīkstas, maigas, sulīgas un ar patīkami kraukšķīgu garoziņu. Pateicoties tam, ka Puškins gan jūsmīgi cildināja šo ēdienu savos darbos, gan silti ieteica draugiem un paziņām katrā ziņā apmesties pie Požarskiem un nobaudīt brīnumgardās kotletes, drīz vien Toržoka iemantoja popularitāti un atpazīstamību visā valstī. Viesnīciņā nakšņoja daudzi tai laikā sabiedrībā cienīti ļaudis un visi kā viens apmešanās laikā degustēja arī Požarska kotletes, kuru recepte tolaik nevienam netika atklāta. Labi, ka ar laiku noslēpumainības plīvurs krita un nu katrs var uzzināt, kā pagatavot šo gardo ēdienu savā virtuvē.
Praktiski padomi
Soli pa solim: kā pagatavot Puškina iecienītās Požarska kotletes ar kraukšķīgu garoziņu (3)
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit