kāpostu kotletes pusdienas
Foto: Shutterstock
Kārdinoši zeltaina un kraukšķīga garoziņa, kas slēpj sulīgu, maigu un teju mutē kūstošu vistas gaļas pildījumu – izslavētās Požarska kotletes ir īsts baudījums ne vien vēderam, bet arī acīm. Veikalā neko tādu nopirkt, diemžēl, nebūs iespējams. Tev šoreiz nāksies vien papūlēties un, sekojot klasiskās receptes aprakstam, kā arī mūsu izsmeļošajiem padomiem, pagatavot Požarska kotletes savā virtuvē, piesmaržinot māju ar kārdinošu aromātu, kas jau cepšanas laikā sapulcinās pie virtuves galda lielus un mazus gardēžus.

Kā vēsta portāli "Edim doma" un "Ovkuse", Požarska kotletes iemantoja popularitāti jau Aleksandra Puškina laikos. Dižais krievu dzejnieks esot bijis biežs viesis Darjas Požarskas traktierī Toržokā, kur tolaik esot gatavotas visā Krievijā labākās kapātas vistas gaļas kotletes – mīkstas, maigas, sulīgas un ar patīkami kraukšķīgu garoziņu. Pateicoties tam, ka Puškins gan jūsmīgi cildināja šo ēdienu savos darbos, gan silti ieteica draugiem un paziņām katrā ziņā apmesties pie Požarskiem un nobaudīt brīnumgardās kotletes, drīz vien Toržoka iemantoja popularitāti un atpazīstamību visā valstī. Viesnīciņā nakšņoja daudzi tai laikā sabiedrībā cienīti ļaudis un visi kā viens apmešanās laikā degustēja arī Požarska kotletes, kuru recepte tolaik nevienam netika atklāta. Labi, ka ar laiku noslēpumainības plīvurs krita un nu katrs var uzzināt, kā pagatavot šo gardo ēdienu savā virtuvē.

Požarska kotletes: kolorītā ēdiena vēsture

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!