sviesta krēms glazūra kēksiņi
Foto: Shutterstock
Neviena torte vai mazākā kūciņa nav iedomājama bez kārtīga krēma vai glazūra. Sausu biskvītu taču neēdīsim, vai ne? Viens no visplašāk izmantojamajiem krēmiem ir klasiskais sviesta – to var ziest gan kārtīgās lauku tortēs, gan uz modernajām kūkām, kuru maliņas vien nolīdzinātās, gan uzspiest skaistas rozītes uz mazajiem kēksiņiem. Kā pagatavot ideālo sviesta krēmu?

Pamatu pamats, protams, krēma receptei ir nesālīts sviests, kas noturēts istabas temperatūrā un ir patiesi mīksts. Vislabāk sviesta krēmu izdosies sakult virtuves kombainā ar miksera slotiņu palīdzību – tādā veidā nenogurs roka un pakāpeniski sviestam varēsi pievienot visas citas nepieciešamās sastāvdaļas. Pirms ķerties pie darbiņa, sagatavo visu nepieciešamo – sviestu, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un mazliet saldā krējuma.

Tā kā sviestam jābūt mīkstam, to noturi istabas temperatūrā vismaz stundu. Mīkstais sviests labāk sakulsies, būs gaisīgs un iegūs sviesta glazūrai tik raksturīgo gaišo krāsu, norāda "Thekitchn" speciālisti. Viņi atklājuši arī ideālo sastāvdaļu attiecību un krēma kulšanas principus. Lielai porcijai sviesta krēma vajadzēs 230 gramus sviesta, līdz pat 400 gramiem izsijāta pūdercukuru, tējkaroti vaniļas ekstrakta un 2 ēdamkarotes saldā krējuma.

Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, sviestu liec virtuves kombainā un kul vidējā ātruma režīmā dažas minūtes (aptuveni 3–4), lai masa kļūtu gaišāka. Tad samazini ātrumu uz pavisam zemu un pakāpeniski pievieno sviestam pūdercukuru, taču visu ne uzreiz. Sāc ar 200 gramiem. Tad palielini virtuves kombaina ātrumu un ļauj abām sastāvdaļām mīties zem miksera slotiņām.

Pēc tam kad sviests ar pūdercukuru sajaucies, atkal samazini ātrumu uz mazāko. Pievieno sviesta krēmam vaniļas ekstraktu un saldo krējumu. Ļauj virtuves kombainam aptuveni minūti kult sviesta krēmu. Pēc tam palielini kombaina ātrumu virs vidējā un pievieno krēmam atlikušo pūdercukuru. Turpini kult, līdz sviests kļuvis teju balts, ir gaisīgs un krēms atbilst ziešanas konsistencei. Kad tāds iegūts, pārstāj kulšanu un ļaujies kūku dekorēšanas un pildīšanas priekam!

Kārdinošā kakao un apelsīnu biskvīta torte ar sviesta krēmu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Toršu daudzveidība nudien nebeidz pārsteigt – šī kārdinošā kūka no ārpuses izskatās kā vienkārša kakao krēma kūka. Bet vidū paslēpusies salda apelsīnu biskvīta rulete. Lai gan kūkas pagatavošana nav visai vienkāršs process, rezultāts noteikti būs nelielo pūļu vērts!

Lasīt vairāk

Koši punktainā biskvīta torte ballītei

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Torte, kas būs katra estēta sapnis. It īpaši mazāko un kritiskāko ēdāju, kas vispirms kūkas novērtē ar acīm. Krāsainā un košā torte būs lieliski piemērota kā dzimšanas dienas ballītēm, tā citām svinībām.

Lasīt vairāk

Smaidīgie cepumi ar džema un sviesta krēma pildījumu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kas var būt jaukāks par našķi, kas uzlabo omu? Šie cepumi būs kārums, kas ēdājā raisīs smaidu, bet katrs kumoss būs bauda garšas kārpiņām.

Lasīt vairāk

Fotorecepte: 'Dinozaura Denisa' vaniļas biskvīta torte bērnu ballītei

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Torte – ballītes zvaigzne. Vaniļas biskvīts, kam apkārt uzziests gards sviesta krēms, ietērpts dinozaura izskatā, noteikti patiks mazajam jubilāram un ballītes viesi kāri notiesās katru kūkas gabaliņu. Pats jaukākais – itin visu, kas ir uz kūkas un tās pamatnes, var nogaršot!

Lasīt vairāk

Kārdinošie saulespuķu kēksiņi ar sviesta krēma glazūru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nekas tā neatgādina par vasaras sauli un siltumu, kā lielās saulespuķu galvas. Tāpēc, lai drēgnajā rudenī iepriecinātu ne tikai sevi, bet arī tuvākos, – pagatavo košas kūciņas ar sviesta krēma saulespuķēm.

Lasīt vairāk

Kēksiņi ar cukura lodīšu taureņiem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pavisam daiļi kapkeiki, kas piestāvēs kādam īpaši meitenīgam pasākumam vai svinībām. Tos var pagatavot, ejot uz raudzībām, pasniegt mazas dāmas svētkos vai likt uz galda tādā skaistā pasākumā kā kāzas.

Lasīt vairāk

Šokolādes mafini ar aromātisku sviesta glazūru

Foto: DELFI

Neticami gardas kūciņas, kuras paspilgtina burvīga sviesta glazūra, kurai pievienota slepena sastāvdaļa smaržai – kanēlis. Perfekti lietainās dienās pie tējas, vai saulainās ārpus mājas – pavadot laiku kādā parkā vai citur pie dabas.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!