Pamatu pamats, protams, krēma receptei ir nesālīts sviests, kas noturēts istabas temperatūrā un ir patiesi mīksts. Vislabāk sviesta krēmu izdosies sakult virtuves kombainā ar miksera slotiņu palīdzību – tādā veidā nenogurs roka un pakāpeniski sviestam varēsi pievienot visas citas nepieciešamās sastāvdaļas. Pirms ķerties pie darbiņa, sagatavo visu nepieciešamo – sviestu, pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un mazliet saldā krējuma.
Tā kā sviestam jābūt mīkstam, to noturi istabas temperatūrā vismaz stundu. Mīkstais sviests labāk sakulsies, būs gaisīgs un iegūs sviesta glazūrai tik raksturīgo gaišo krāsu, norāda "Thekitchn" speciālisti. Viņi atklājuši arī ideālo sastāvdaļu attiecību un krēma kulšanas principus. Lielai porcijai sviesta krēma vajadzēs 230 gramus sviesta, līdz pat 400 gramiem izsijāta pūdercukuru, tējkaroti vaniļas ekstrakta un 2 ēdamkarotes saldā krējuma.
Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, sviestu liec virtuves kombainā un kul vidējā ātruma režīmā dažas minūtes (aptuveni 3–4), lai masa kļūtu gaišāka. Tad samazini ātrumu uz pavisam zemu un pakāpeniski pievieno sviestam pūdercukuru, taču visu ne uzreiz. Sāc ar 200 gramiem. Tad palielini virtuves kombaina ātrumu un ļauj abām sastāvdaļām mīties zem miksera slotiņām.
Pēc tam kad sviests ar pūdercukuru sajaucies, atkal samazini ātrumu uz mazāko. Pievieno sviesta krēmam vaniļas ekstraktu un saldo krējumu. Ļauj virtuves kombainam aptuveni minūti kult sviesta krēmu. Pēc tam palielini kombaina ātrumu virs vidējā un pievieno krēmam atlikušo pūdercukuru. Turpini kult, līdz sviests kļuvis teju balts, ir gaisīgs un krēms atbilst ziešanas konsistencei. Kad tāds iegūts, pārstāj kulšanu un ļaujies kūku dekorēšanas un pildīšanas priekam!
Kārdinošā kakao un apelsīnu biskvīta torte ar sviesta krēmu
Toršu daudzveidība nudien nebeidz pārsteigt – šī kārdinošā kūka no ārpuses izskatās kā vienkārša kakao krēma kūka. Bet vidū paslēpusies salda apelsīnu biskvīta rulete. Lai gan kūkas pagatavošana nav visai vienkāršs process, rezultāts noteikti būs nelielo pūļu vērts!
Koši punktainā biskvīta torte ballītei
Torte, kas būs katra estēta sapnis. It īpaši mazāko un kritiskāko ēdāju, kas vispirms kūkas novērtē ar acīm. Krāsainā un košā torte būs lieliski piemērota kā dzimšanas dienas ballītēm, tā citām svinībām.
Smaidīgie cepumi ar džema un sviesta krēma pildījumu
Kas var būt jaukāks par našķi, kas uzlabo omu? Šie cepumi būs kārums, kas ēdājā raisīs smaidu, bet katrs kumoss būs bauda garšas kārpiņām.
Fotorecepte: 'Dinozaura Denisa' vaniļas biskvīta torte bērnu ballītei
Torte – ballītes zvaigzne. Vaniļas biskvīts, kam apkārt uzziests gards sviesta krēms, ietērpts dinozaura izskatā, noteikti patiks mazajam jubilāram un ballītes viesi kāri notiesās katru kūkas gabaliņu. Pats jaukākais – itin visu, kas ir uz kūkas un tās pamatnes, var nogaršot!
Kārdinošie saulespuķu kēksiņi ar sviesta krēma glazūru
Nekas tā neatgādina par vasaras sauli un siltumu, kā lielās saulespuķu galvas. Tāpēc, lai drēgnajā rudenī iepriecinātu ne tikai sevi, bet arī tuvākos, – pagatavo košas kūciņas ar sviesta krēma saulespuķēm.
Kēksiņi ar cukura lodīšu taureņiem
Pavisam daiļi kapkeiki, kas piestāvēs kādam īpaši meitenīgam pasākumam vai svinībām. Tos var pagatavot, ejot uz raudzībām, pasniegt mazas dāmas svētkos vai likt uz galda tādā skaistā pasākumā kā kāzas.
Šokolādes mafini ar aromātisku sviesta glazūru
Neticami gardas kūciņas, kuras paspilgtina burvīga sviesta glazūra, kurai pievienota slepena sastāvdaļa smaržai – kanēlis. Perfekti lietainās dienās pie tējas, vai saulainās ārpus mājas – pavadot laiku kādā parkā vai citur pie dabas.