Muskatrieksts, kanēlis un pat ingvers pārvērtīs gaisīgos krējuma mākoņus par ko īpašāku. Lūk, sešas garšvielas, kuras pa šķipsnai vien vari pievienot putukrējumam, lai radītu neaizmirstamas garšas desertu!
Kanēlis. Viena no klasiskākajām izvēlēm, lai papildinātu putukrējumam pievienoto ābolu vai bumbieru garšu. Putukrējumu, kam pievienots kanēlis, pasniedz ar siltajiem desertiem, piemēram, augļu sacepumu, ceptiem āboliem vai kādu kūku, iesaka "Thekitchn".
Kardamons. Dūmakainais kardamons arī lieliski piestāvēs putukrējumam. Kādu šķipsnu pievieno, kamēr tas tiek kults. Bet pēc tam pasniedz ar kādu zemeņu, persiku vai plūmju desertu.
Ingvers. Ja putukrējumam pievienosi sarīvētu svaigo ingveru vai ingvera pulveri, panāksi pavisam pikantu garšu. Tas lieliski piestāvēs kokosriekstu desertiem, piemēram, kādai kūkai ar kokosriekstu skaidiņām vai krēmam.
Muskatrieksts. Šī ir viena no klasiskajām desertu garšvielām, kas piestāvēs teju jebkam. Šķipsnu sarīvēta muskatrieksta vari iecilāt jau saputotā krējumā. Bet pēc tam putukrējumu pasniedz ar kādu melleņu plātsmaizi vai banānmaizi.
Kurkuma. Lai gan ierasts, ka koši dzelteno garšvielu pamatā pievieno sātīgajām sāļajām maltītēm, kurkuma piešķirs īpašu garšu un krāsu arī putukrējumam. Putukrējums sanāks ar rūgtenu piegaršu, tāpēc tas vislabāk piestāvēs riekstu desertiem un kūkām, piemēram, ar pekanriekstiem vai valriekstiem.
Garam masala. Indiešu garšvielu maisījumā ir daudz "saldo" garšvielu – kanēlis, krustnagliņas – un tās mijas ar izteiksmīgo kuminu un melnajiem pipariem. Pamēģini kādu šķipsnu garam masala pievienot putukrējumam, kas paredzēts šokolādes desertam, un tu to nenožēlosi.
Kārtainās mīklas trubiņas ar putukrējumu
Kraukšķīgas un kārdinošas kārtainās mīklas trubiņas ar putukrējuma pildījuma. Nelielam skābumiņam trubiņās ieziež arī kādu ogu ievārījumu.
'Pavlovas' kūciņas ar kivi
Grēcīgi gardās mazās "Pavlovas" kūkas ar putukrējumu un kivi gabaliņiem. Pasniedz svētku reizēs kā individuālas kūciņas ēdājiem.
Ābolu un putukrējuma kārtojums
Izcili vienkāršs un ļoti smaržīgs siltu kanēļa ābolu un putukrējuma deserts. Kārto skaistās glāzītēs un ēd uzreiz.
Tropisko augļu kārtojums ar jogurtu angļu gaumē
Ļoti gards un salds deserts angļu gaumē – trifle. Tas ir kārtojums, kur mijas mīksts biskvīts, deserta vīns, saldens krēms, augļi un putukrējums. Pagatavo to vienā lielā traukā un pasniedz viesībās.
Banānu 'splits' – deserts ar banāniem, saldējumu un putukrējumu
Banānu "splits" ir viens no desertiem, kuru var atrast teju jebkurā ASV mazajā vai lielajā ēstuvē. Kāda farmaceita radīts, šis saldais ēdiens kulinārajai pasaulei pazīstams jau vairāk nekā 100 gadus. Pamēģini pagatavot mājās!
Plānās kakao pankūkas ar maskarpones krēmu un ķiršiem
Ārkārtīgi kārdinošas plānās pankūkas brīvdienu rītam. Pildītas ar saldu maskarpones krēmu un ķiršiem – tos var izmantot kā svaigus, tā no kompota.
Fiksais bezē un putukrējuma deserts ar mellenēm
Ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti gards deserts. Putukrējuma un bezē cepumu slāņi mīsies ar gardajām mellenēm. Ja ir vēlēšanās, melleņu vietā var izmantot arī citas ogas.
Fiksais deserts no bezē un saldētām ogām
Šis ir deserts, ko ērti pagatavot reizēs, kad gaidāmi pēkšņi viesi vai arī pašiem jādodas ciemos, bet ar veikalā pirktu kūku negribas samierināties. Gardais ogu un bezē saldais pazudīs neticamā ātrumā, un skaidrs, ka ar vienu porciju nepietiks.
Biezpiena krēms ar cukurā apgrauzdētām auzu pārslām
Vai jums arī kādreiz ir gadījies tā, ka ļoti, ļoti gribas ko garšīgu, bet nav vēlmes dirnēt stundu virtuvē? Šādās reizēs atceros bērnību un pavisam vienkāršo balto gardumu – biezpiena putukrējumu ar cukurotām auzu pārslām. Ja jau kārojies – jāpagatavo! Nostalģiskā saldā ēdiena pagatavošana aizņems vien padsmit minūtes, jo maz darba – sakult saldo krējumu un apcept uz pannas auzu pārslas.
Šokolādes 'Pavlova' ar medū ceptiem bumbieriem
Recepte, ar kuras palīdzību pagatavotā 'Pavlova' būs skaista un atgādinās marmora gabaliņu. Bet šokolādes garša, kuru kūkai piešķir kakao, patīkami kontrastēs ar medū apceptajiem bumbieriem.