putukrējums tasīte saldais ēdiens deserts
Foto: Shutterstock
Gaisīgs no auksta saldā krējuma saputots putukrējums var būt pamats ne vien ātriem desertiem, bet arī kādam gaisīgam krēmam. Bieži vien par īpašām putukrējuma garšām nedomājam – saldajam krējumam pievienojam vien cukuru vai vaniļas cukuru, strauji saputojam un pasniedzam desertā. Taču ar garšvielu palīdzību arī šo vienkāršo gardumu var pārvērst līdz nepazīšanai. Piemēram, ar kādu garšvielu, kas sarindojušās virtuves plauktiņā.

Muskatrieksts, kanēlis un pat ingvers pārvērtīs gaisīgos krējuma mākoņus par ko īpašāku. Lūk, sešas garšvielas, kuras pa šķipsnai vien vari pievienot putukrējumam, lai radītu neaizmirstamas garšas desertu!

Kanēlis. Viena no klasiskākajām izvēlēm, lai papildinātu putukrējumam pievienoto ābolu vai bumbieru garšu. Putukrējumu, kam pievienots kanēlis, pasniedz ar siltajiem desertiem, piemēram, augļu sacepumu, ceptiem āboliem vai kādu kūku, iesaka "Thekitchn".

Kardamons. Dūmakainais kardamons arī lieliski piestāvēs putukrējumam. Kādu šķipsnu pievieno, kamēr tas tiek kults. Bet pēc tam pasniedz ar kādu zemeņu, persiku vai plūmju desertu.

Ingvers. Ja putukrējumam pievienosi sarīvētu svaigo ingveru vai ingvera pulveri, panāksi pavisam pikantu garšu. Tas lieliski piestāvēs kokosriekstu desertiem, piemēram, kādai kūkai ar kokosriekstu skaidiņām vai krēmam.

Muskatrieksts. Šī ir viena no klasiskajām desertu garšvielām, kas piestāvēs teju jebkam. Šķipsnu sarīvēta muskatrieksta vari iecilāt jau saputotā krējumā. Bet pēc tam putukrējumu pasniedz ar kādu melleņu plātsmaizi vai banānmaizi.

Kurkuma. Lai gan ierasts, ka koši dzelteno garšvielu pamatā pievieno sātīgajām sāļajām maltītēm, kurkuma piešķirs īpašu garšu un krāsu arī putukrējumam. Putukrējums sanāks ar rūgtenu piegaršu, tāpēc tas vislabāk piestāvēs riekstu desertiem un kūkām, piemēram, ar pekanriekstiem vai valriekstiem.

Garam masala. Indiešu garšvielu maisījumā ir daudz "saldo" garšvielu – kanēlis, krustnagliņas – un tās mijas ar izteiksmīgo kuminu un melnajiem pipariem. Pamēģini kādu šķipsnu garam masala pievienot putukrējumam, kas paredzēts šokolādes desertam, un tu to nenožēlosi.

Kārtainās mīklas trubiņas ar putukrējumu

Foto: Shutterstock

Kraukšķīgas un kārdinošas kārtainās mīklas trubiņas ar putukrējuma pildījuma. Nelielam skābumiņam trubiņās ieziež arī kādu ogu ievārījumu.

Lasīt vairāk

'Pavlovas' kūciņas ar kivi

Foto: Shutterstock

Grēcīgi gardās mazās "Pavlovas" kūkas ar putukrējumu un kivi gabaliņiem. Pasniedz svētku reizēs kā individuālas kūciņas ēdājiem.

Lasīt vairāk

Ābolu un putukrējuma kārtojums

Foto: Shutterstock

Izcili vienkāršs un ļoti smaržīgs siltu kanēļa ābolu un putukrējuma deserts. Kārto skaistās glāzītēs un ēd uzreiz.

Lasīt vairāk

Tropisko augļu kārtojums ar jogurtu angļu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ļoti gards un salds deserts angļu gaumē – trifle. Tas ir kārtojums, kur mijas mīksts biskvīts, deserta vīns, saldens krēms, augļi un putukrējums. Pagatavo to vienā lielā traukā un pasniedz viesībās.

Lasīt vairāk

Banānu 'splits' – deserts ar banāniem, saldējumu un putukrējumu

Foto: Shutterstock

Banānu "splits" ir viens no desertiem, kuru var atrast teju jebkurā ASV mazajā vai lielajā ēstuvē. Kāda farmaceita radīts, šis saldais ēdiens kulinārajai pasaulei pazīstams jau vairāk nekā 100 gadus. Pamēģini pagatavot mājās!

Lasīt vairāk

Plānās kakao pankūkas ar maskarpones krēmu un ķiršiem

Foto: Shutterstock

Ārkārtīgi kārdinošas plānās pankūkas brīvdienu rītam. Pildītas ar saldu maskarpones krēmu un ķiršiem – tos var izmantot kā svaigus, tā no kompota.

Lasīt vairāk

Fiksais bezē un putukrējuma deserts ar mellenēm

Foto: Shutterstock

Ātri pagatavojams, vienkāršs un ļoti gards deserts. Putukrējuma un bezē cepumu slāņi mīsies ar gardajām mellenēm. Ja ir vēlēšanās, melleņu vietā var izmantot arī citas ogas.

Lasīt vairāk

Fiksais deserts no bezē un saldētām ogām

Foto: DELFI

Šis ir deserts, ko ērti pagatavot reizēs, kad gaidāmi pēkšņi viesi vai arī pašiem jādodas ciemos, bet ar veikalā pirktu kūku negribas samierināties. Gardais ogu un bezē saldais pazudīs neticamā ātrumā, un skaidrs, ka ar vienu porciju nepietiks.

Lasīt vairāk

Biezpiena krēms ar cukurā apgrauzdētām auzu pārslām

Foto: DELFI

Vai jums arī kādreiz ir gadījies tā, ka ļoti, ļoti gribas ko garšīgu, bet nav vēlmes dirnēt stundu virtuvē? Šādās reizēs atceros bērnību un pavisam vienkāršo balto gardumu – biezpiena putukrējumu ar cukurotām auzu pārslām. Ja jau kārojies – jāpagatavo! Nostalģiskā saldā ēdiena pagatavošana aizņems vien padsmit minūtes, jo maz darba – sakult saldo krējumu un apcept uz pannas auzu pārslas.

Lasīt vairāk

Šokolādes 'Pavlova' ar medū ceptiem bumbieriem

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Recepte, ar kuras palīdzību pagatavotā 'Pavlova' būs skaista un atgādinās marmora gabaliņu. Bet šokolādes garša, kuru kūkai piešķir kakao, patīkami kontrastēs ar medū apceptajiem bumbieriem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!