Kas tad iekļaujams ēdienkartē, ja vēlies tikt pie sava sapņu auguma? Protams, ka dažādos veidos sagatavoti dārzeņi, augļi, liesa gaļa, zivis, olas, pilngraudu produkti, pākšaugi un piena produkti ar zemu tauku saturu. Tik tālu viss būtu skaidrs. Bet kā šos veselīgos produktus pagatavot, lai ēdienreizes būtu daudzveidīgas un, izdomas trūkuma un nezināšanas dēļ, nenāktos mēnešiem ilgi pārtikt vien no pliekaniem lapu salātiem un sausas vistas filejas?
Mums krājumā ir gan vērtīgs un ne reizi vien praksē pārbaudīts padoms, kā novārīt vistas fileju, lai tā būtu nepārspējami sulīga, gan pamācība, kā vienkārši pagatavot krāsainas un kraukšķīgas dārzeņu nūdeles, gan noderīgs smūtiju gatavošanas paņēmiens steidzīgajiem, kā arī figūrai draudzīgas salātu mērces recepte, veselīgas uzkodas, ar kuru palīdzību varēsi ielīst vecajos džinsos un vēl daudzi citi ieteikumi, kas pierādīs, ka veselīgs dzīvesveids var būt arī ļoti garšīgs.
Lai tev izdodas!
Vienkāršs veids, kā izvārīt nepārspējami sulīgu vistas fileju
Tiem, kuru apņemšanās jaunajā gadā ir uzlabot fizisko formu vai uzvarēt cīņā ar liekajiem kilogramiem, noteikti nāksies sadraudzēties ar lieso un olbaltumvielām bagāto vistas gaļu, jo īpaši ar tvaicētu vai vārītu vistas fileju. Daudzi nepamatoti uzskata vārītu fileju par sausu un nebaudāmu, bet mēs vēlamies lauzt šo mītu, pierādot, kā šo vērtīgo gaļas gabalu var izvārīt tā, lai tas būtu nepārspējami sulīgs un gards.
Kad veselīgi nozīmē arī garšīgi. 15 lavaša pildījumu idejas sporta draugiem
Apņemoties regulāri sportot un ēst veselīgāk, bieži vien tieši otrā apņemšanās daļa ir visgrūtāk izpildāma, turklāt veselīgas un sabalansētas maltītes ir galvenā panākumu atslēga ceļā uz sapņu augumu. Ne vienam vien veselīga dzīvesveida uzsācējam noteikti ir nācies lauzīt galvu, cenšoties izprātot, kādu ēdienu pagatavot, lai to varētu gan baudīt darbā kā pilnvērīgu maltīti, gan ērti apēst pa ceļam uz treniņu vai ātri remdēt izsalkumu pēc krietnas pasvīšanas sporta zālē. Varam tevi iepriecināt – mums ir izdevies atrast šādu universālu produktu salikumu, un tie ir visiem zināmie lavaša vai tortilju rullīši.
Liess un vēl liesāks: kā iekļaut ēdienkartē vistas fileju, tītaru un konservētu tunci
Liesā, bet olbaltumvielām bagātā tītara gaļa, vistas fileja un konservēts tuncis ir vieni no tievētāju un sporta draugu iecienītākajiem produktiem, jo tie rada ilgstošu sāta sajūtu un nodrošina vielmaiņas procesus, palīdzot audzēt muskuļu masu un samazināt svaru. Tiesa, lai šī "liesā trīsvienība" palīdzētu sasniegt vēlamo rezultātu, jāmāk produktus pareizi izmantot, nepieļaujot muļķīgas kļūdas.
Piecas nepiedodamas kļūdas, kas var sabojāt krāsnī ceptus dārzeņus
Tā kā sācies tas laiks, kad cepeškrāsni darbinām uz nebēdu un plānojam pasniegt pusdienās vai vakariņās tādas maltītes, kas ir pietiekami veselīgas un sildošas, nereti izvēle krīt par labu krāsnī ceptiem dārzeņiem. Šobrīd tas ir jo īpaši aktuāli, jo sezonā ir ne vien ķirbji un nupat rudens talkās nolasītie kartupeļi, bet arī citi sakņu dārzeņi. Tomēr arī krāsnī cepti dārzeņi ir jāprot pagatavot pareizi. Kas jāievēro?
Vienkārši padomi, kā pareizi novārīt olas
Nav šaubu, ka olas ir viens no vērtīgākajiem produktiem mūsu ikdienā, turklāt viens no tik retajiem, kas satur D vitamīnu. Tās var izmantot jebkurā maltītē visas dienas garumā, turklāt ir tik daudzi veidi, kā sagatavot olas.
Ideālie kāpostu salāti – viltības, kas jāņem vērā
Kāposti pavisam noteikti ir ziemas dārzenis – pareizi uzglabātus, tos varam baudīt līdz pat pavasarim. Tāpēc, lai saņemtu kaut nelielu vitamīnu devu, arī šajā gadalaikā varam palutināt sevi ar svaigu kāpostu salātiem. Taču, lai tie nebūtu pārāk pliekani, neizmirktu mērcē vai nesabojātos, ir dažas lietas, kas jāņem vērā.
Astoņi lēti un visiem pieejami produkti, kas palīdzēs cīņā ar liekajiem kilogramiem
Pastāv uzskats, ka veselīgs uzturs ir dārgs prieks, tomēr tas nemaz tā nav, ja iemācies rīkoties ar ģimenes budžetu tik meistarīgi, ka no veikalu plauktiem tavā somā nonāk gardi un veselīgi, bet lēti pārtikas produkti. Gada vēsajos mēnešos, kad svešzemju dārzeņi un augļi maksā dārgi, turklāt neizceļas ar tām labākajām garšas īpašībām, bet ir vēlme ēst veselīgi, būs īpaši noderīgi uzzināt, ar kuriem priduktiem būtu ieteicams dažādot savu ziemas sezonas ēdienkarti.
Salātu spēks un neatvairāmā burvība - kā izvēlēties, glabāt un pagatavot lapu salātus
Mūsdienu ēšanas kultūra vairs nav iedomājama bez salātiem. Tie harmoniski līdzsvaro jebkuru gaļas un zivju ēdienu. Tie ir neaizstājams produkts veselīgam dzīves veidam un, papildināti ar dažādām mērcītēm, tie vienkārši ir burvīgi. Portāls mosfoodnews.ru sniedz vairākus vērtīgus ieteikumus salātu sagatavošanai.
Kā pagatavot viegli tvaicētus un reizē apbrūninātus dārzeņus cepeškrāsnī
Par šo varētu strīdēties, bet ideāliem krāsnī ceptiem dārzeņiem jābūt ne tikai skaisti zeltainiem no ārpuses, bet arī ļoti mīkstiem, kad tie tiek pārgriezti. Neatkarīgi, vai krāsnī tiek cepti kartupeļi, burkāni, bietes, kāļi, rāceņi, ķirbji, ziedkāposti vai citi dārzeņi, galvenais, lai neviens no tiem nesadeg un nepārvēršas par oglīti. Kā panākt, ka cepeškrāsnī gatavotie dārzeņi ir gan mīksti, gan zeltaini?
Ēšanai parocīgs pusdienu kastītes saturs: 19 veselīgas receptes un ēdienkarte nedēļai
Lai atvieglotu ikdienu galvenokārt skolēnu vecākiem, bet, protams, arī studentiem, biroju darbiniekiem – visiem, kuriem ik dienu nākas lauzīt galvu, domājot, kā piepildīt pusdienu kastīti, mēs izvēlējāmies veselīgus, garšīgus un parocīgi baudāmus ēdienu salikumus katrai nedēļas darbdienai.
Kā uzglabāt spinātu lapiņas, lai tās ilgāk saglabātos svaigas
Tā kā ziema beidzot ir atspērusies un laiks uzņemt vitamīnu devu ar dārzeņu un salātlapu palīdzību, jādomā arī par to, kā zaļumus ilgāk saglabāt svaigus. Šoreiz visa mūsu uzmanība veltīta spinātiem – šīs salātlapas jo īpaši aktuālas tiem, kas ēd un gatavo veselīgi. Kā pareizi tos uzglabāt, lai lielais spinātu iepakojums nebūtu jānotiesā jau nākamās dienas laikā?
Lai fileja nebūtu sausa - piecas marinādes garšīgai un aromātiskai vistiņai
Vistas fileja ir viens no tiem brīnumēdieniem, kurš ir gatavs dažās minūtēs. Turklāt, ja to sagriež nelielos gabaliņos vai izklapē plakanu, tā būs gatava, līdzko gaļa no ārpuses viegli karamelizējas. Tiesa, vistas fileja ir arī viens no tiem elementiem, kas nereti šķiet sauss un bezgaršīgs, tādēļ, lai dažādotu filejas garšu, piedāvājam piecas gardas marinādes. Tās, protams, noderēs arī citiem vistas gaļas gabaliem (stilbiem, spārniem), tos vajadzētu grilēt vai cept cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes.
Ar ko rasolā un citos salātos aizstāt majonēzi? Mērce, kas nekaitēs figūrai
Mēdz jokot, ka ar majonēzi var apēst pat treniņtērpu, un šai jokā ir daļa taisnības. Majonēze nenoliedzami uzlabo un izceļ pārējo produktu garšas īpašības, tādēļ ierasts, ka, gatavojoties svētkiem, saimnieces steidz papildināt majonēzes krājumus. Jo, kā gan bez tās lai pagatavo rasolu, vācu kartupeļu salātus, siļķi "kažokā" un citus iecienītus svētku labumus!
Laiks kraukšķināt! Svaigas idejas, kā garšīgi pagatavot redīsus
Pavasaris jau pilnbriedā, tā gardie vēstneši, redīsi, skābenes un rabarberi jau ir klāt, pēdējais brīdis tos ieviest savā ēdienkartē. Piedāvājam vairākas receptes, kurās tiek cildināts redīss, lai iedvesmotu arī jūs!
Mazāk nekā 400 kaloriju: septiņas gardas un veselīgas maltītes
Pavasaris ir lielisks laiks, lai izvērtētu savu ikdienas ēdienkarti un iekļautu tajā veselīgākus ēdienus. Taču ēst veselīgi – tas nenozīmē vien grauzt spinātus. Lūk, septiņi ēdieni, kuru vienā porcijā būs mazāk nekā 400 kalorijas – trešā daļa no dienā nepieciešamā!
Virtuves pamati: Salātu mērču gatavošanas gudrības un knifi
Ar salātu mērcēm viss ir tīri vienkārši – tās var vai nu gatavas nopirkt veikalā, vai eksperimentēt ar dažādu garšu eļļām, garšvielām un etiķiem, un pagatavot pats. Tā kā zaļo salātu ēšana jau sen vairs nav tikai pavasara un vasaras sezonas priekšrocība, un tos baudīt varam visu cauru gadu, tad arī mērces ir aizvien aktuālas. Kādas ir, un vai vispār ir, pareizās kombinācijas, attiecības un knifi to gatavošanā?
Kā pagatavot spriganās dārzeņu 'nūdeles'?
Tagad, kad vasara ir pilnā plaukumā un pieejami ir garšīgi dārzeņi, kas audzēti tepat, tie jātver un jāgatavo maltītēs, kamēr vien ir tāda iespēja. Viens no interesantākajiem un jaukākajiem veidiem, kā dārzeņus pasniegt – sagriezt tos smalkās strēmelītēs. Kā veikli to izdarīt?
Garšām bagātīga vārīta vista: kā tādu pagatavot
Vistas gaļa ir viena no labākajām izvēlēm tiem, kas vēlas gatavot veselīgas maltītes. Lai parūpētos par to, ka maltīte ir īpaši diētiska, vistas fileju iesaka vārīt, nevis cept. Taču vārīta vistas fileja mēdz būt garšas ziņā pliekana. Kā panākt, lai vārīta vista būtu krietni gardāka un garšām bagātīga?
Sagatavo vakarā, blendē no rīta – smūtiju gatavošanas paņēmiens steidzīgajiem
Blendētais kokteilis, kuru jau pavisam droši arī latviski saucam par smūtiju, ir lieliska brokastu alternatīva. Taču, lai cik ātri arī to būtu pagatavot, savas minūtes aizņem augļu un ogu sagatavošana – sagriešana, nomizošana un nomazgāšana. Tāpēc, lai ietaupītu laiku no rītiem, sastāvdaļas vari sagatavot jau iepriekšējā vakarā.
Daži knifiņi, kas jāievēro, gatavojot ideālos salātus
Salātu gatavošana ir atbildīgs darbs. Taču kāpēc vienai saimniecei tie izdodas kraukšķīgi un apetītlīgi, savukārt citai – ūdeņaini un sapļekuši? Lai zaļumi būtu ne tikai garšīgi, bet arī izskatīgi, jāzina daži knifiņi.
Ducis uzkodu, ar kuru palīdzību var ielīst vecajos, mīļajos džinsos
Visiem vairāk vai mazāk patīk ik pa laikam kaut ko apēst, ar kaut ko panašķoties. Šis ieradums var gan audzēt tavus kilogramus, gan tieši otrādi, remdējot izsalkumu un vēlmi ēst, palīdzēt no tiem atbrīvoties. Kuras ir tās 12 brīnumuzkodas, ar kuru palīdzību var ielīst vecajos, mīļajos džinsos? Un kāpēc tieši šīs uzkodas? To skaidro www.health.com speciālisti.