mīkla konditoreja gatavot
Foto: Shutterstock
Pat ja neesi viens no pieredzējušākajiem kūku un smalkmaizīšu cepējiem, gan jau vismaz vienu mīklas veidu jāprot pagatavot. Visvieglākās, protams, ir pankūku mīklas, taču biskvīta torti vai cepumu "austiņas" no tādas neizcept. Lūk, daži kūku cepējiem noderīgi mīklu veidi un padomi, kā tās pagatavot visgardākās.

Vienkāršus sāļos un saldos pīrāgus var sacept, ja proti pagatavot pārslaino, lielo pīrāgu mīklu. Šim pašam mērķim un gardiem groziņiem noderēs drupačainā smilšu mīkla, kas tā vien kusīs mutē. Jau pieredzējušākie mīklu gatavotāji var ķerties pie nopietnākām lietām – kārtainās mīklas un plaucētās mīklas gatavošanas.

Mēļo, ka ikviens, kas iemācījies pagatavot ideālu kārtaino mīklu, svētdienas rītos mājiniekus priecē nevis ar pankūkām, bet karstiem un mutē kūstošiem kruasāniem.

Bet katram, kas kaut reizi vēlējies, kaut spētu pagatavot īstenu lauku biskvīta torti, vērts apgūt olu biskvīta mīklas gatavošanu. Šis darbiņš, lai gan nav viegls, noteikti padosies, ja vien sekosi norādījumiem un būsi pietiekami veikls. Un kas to lai zina, varbūt dzimšanas dienā gaviļnieku priecēsi ar tik ideālu biskvīta un sviesta krēma torti, ka viesi spēs vien baudā noelsties.

Pārslaina un kārtaina mīkla pīrāgiem un sacepumiem – kā pagatavot

Foto: Shutterstock

Lielo sāļo un saldo pīrāgu pamatu pamats ir kraukšķīga mīklas pamatne, bez kura šis ēdiens it nemaz nebūtu pilnīgs. Taču arī ideālās lielo pīrāgu mīklas pagatavošana ir sava veida māksla, ko vērts apgūt. Kas īsti jāievēro, gatavojot vienkāršo, pārslaino pīrāgu mīklu?

Lasīt vairāk

Soli pa solim: kā mājās pagatavot trauslu un pufīgu kārtaino bezrauga mīklu

Foto: Shutterstock

Kaut gan kārtainās mīklas gatavošana ir visai laikietilpīgs process, tomēr, mielojoties ar mutē kūstošu "Napoleonu" vai iekožoties zeltaini kraukšķīgā un trauslā kārtainās mīklas buljona pīrādziņā, nākas atzīt – mājās gatavoti šie kārumi garšo daudz labāk par veikalā pirktajiem. Turklāt, kārtaino mīklu vari pagatavot jau tagad un uzglabāt saldētavā. Tad svētkos atliks tikai to atkausēt un izmantot svētku galdā ceļamu labumu tapināšanai.

Lasīt vairāk

Perfekta smilšu mīkla – nepieciešamās sastāvdaļas un gatavošana soli pa solim

Foto: Shutterstock

Recepte ar smilšu mīklu būs izdevusies tad, ja pati mīkla būs labi pagatavota. Tai jābūt trauslai, viegli kraukšķīgai, bet ne pārāk sausai un noteikti ne tik biezai, ka ar dakšiņu grūti nokniebt gabaliņu. Kā pagatavot ideālu smilšu mīklu? ''Tasty'' kā jau vienmēr noslēpumu nav.

Lasīt vairāk

Kā pagatavot ideālo plaucēto mīklu – eklēriem un citiem gardumiem

Foto: Shutterstock

Neviens eklērs nebūtu tik kārdinošs bez plaucētās mīklas palīdzības. Tas pats attiecas uz sāļajām plaucētās mīklas uzkodām un ar saldu krēmu pildītajām vēja kūkām. Lai nebaidītos šos gardumus gatavot mājās, jāpiešaujas un jāatrod īstā mīklas recepte.

Lasīt vairāk

Virtuves pamati: Kā pagatavot perfektu sviesta biskvītu?

Foto: Shutterstock

Atšķirībā no olu biskvīta, sviesta biskvīts ir stingrāks, noturīgāks, piemērots lielām un smagām tortēm, bet, protams, tas ir gards arī ļoti vienkāršās kūkās.

Lasīt vairāk

Virtuves pamati: Olu biskvīta mīklas jaukšana ar karsēšanas paņēmienu

Foto: Shutterstock

Olu biskvītu var pagatavot divos veidos - ar auksto paņēmienu un karsēšanas paņēmienu. Vienkāršāks un drošāks biskvīta mīklas kulšanas paņēmiens ir otrais, jo biskvītam pēc izcepšanas nedraud saplakšana, tomēr biskvīts veidosies blīvāks, ne tik maigs un gaisīgs kā ar klasisko mīklas jaukšanas paņēmienu.

Lasīt vairāk

Virtuves pamati: Perfekta olu biskvīta mīklas noslēpumi

Foto: Shutterstock

Olu biskvīta mīkla ir viena no populārākajām mīklām, cepot vasarīgas kūkas un ruletes. Tā ir ļoti vienkārša un sastāv tikai no trīs sastāvdaļām: olām, cukura un miltiem. Ideāls biskvīts ir maigs, uzpūties un netverami mīksts, ar plānu, gludu garoziņu, vienlaicīgi saturīgs un veido perfektu saderību ar dažādiem krēmiem, ogām un augļiem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!