Ieskatoties kalendārā, ir skaidrs, ka šašlika sezona jau ir klāt, bet, paraugoties pa logu, ir skaidrs – šodien drebināties, cenšoties iekurināt grilu, nebūs tā labākā doma. Tad nu neatliek nekas cits kā vien būt radošiem un meklēt alternatīvas šašlika gatavošanas metodes. Izrādās, ka neticami sulīgu šašliku var izcept cepeškrāsnī, iesmiņus vertikāli liekot sausās trīslitru burkās.
Vispirms iemarinē gaļu – sagriez gaļu nelielos, aptuveni valrieksta lieluma kubiņos un liec bļodā. Vari izmantot gan cūkas, gan teļa, vistas vai tītara gaļu. Iemarinē gaļas gabaliņus, izmantojot jebkādu sev tīkamu marinādi, bet portāls "Povarenok" atklāj, ka īpaši labi garšos rīvētos sīpolos marinēta gaļa, kas papildināta ar sīki sakapātu kinzu un pārlieta ar gāzētu minerālūdeni. Šādi sagatavotai gaļai ļauj ievilkties vismaz pāris stundas, ieliekot trauku ledusskapī. Ja īpaši nesteidzies, tad visprātīgāk būs gaļu iemarinēt jau iepriekšējā vakarā pirms gatavošanas.
Kad gaļa gatava, ver to uz koka iesmiņiem. Ja vēlies, vari starp gaļas gabaliņiem uz iesmiem pamīšus vērt arī sīpolu ripiņas, cukīni, paprikas vai baklažānu gabaliņus. Īpaši aromātisks šašliks izdosies, ja uz iesmiņiem uzvērsi arī pa kādam kūpināta bekona gabaliņus.