grillēta cepta vistas fileja
Foto: Shutterstock

Uztura speciālisti iesaka vistas gaļu gan svara zaudēšanai, gan ķermeņa formas uzturēšanai, jo, pateicoties lielajam olbaltumvielu daudzumam un mazajam tauku saturam, vistas gaļa ir vērtīgs produkts visas ģimenes uzturā. Tieši filejas ir visliesākie vistas gaļas gabaliņi, bet tai pat laikā arī visgrūtāk pagatavojamie. Rīkojoties neprasmīgi, filejas maigā gaļa rezultātā būs sausa, šķiedraina, grūti sakošļājama un vēl grūtāk norijama, vairāk atgādinot zābaka pazoli, nekā veselīgu ēdienu. Mēs tev atklāsim, kā tad rīkoties, lai izvairītos no veselīga dzīvesveida piekritēju biežāk pieļautajām kļūdām, un iemācīsim, kā filejas pagatavot, lai tās būtu gardas, nepārspējami sulīgas, bet nekaitētu tavai figūrai.

Pats svarīgākais nosacījums, lai ēdiens izdotos garšīgs, protams, ir produktu kvalitāte un svaigums. Vistas gaļai ir salīdzinoši īss realizācijas laiks, tādēļ, pērkot gaļu, uzmanīgi pārbaudi produkta derīguma termiņu. Uz iepakota produkta ir redzams konkrēts, paša ražotāja noteikts izlietošanas termiņš. Savukārt pērkot vistas gaļu "uz svara", obligāti pajautā pārdevējam, kāds ir gaļas derīguma termiņš un, protams, rūpīgi novērtē gaļas izskatu un smaržu. Citus noderīgus padomus, kas palīdzēs, izvēloties vistas filejas, neiekrist tirgotāju veikli izliktajās lamatās, atradīsi šajā padomrakstā.

Kad filejas pārnestas mājās, noskalotas un nosausinātas, rodas jautājums, kā tās gatavot? Par laimi, pārskatot "Tasty" krājumus, uzgājām veselu virkni noderīgu padomu, kas attiecināmi tieši uz vistas fileju gatavošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!