Eklēru gatavošana - 57
Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Eklēru popularitāte šobrīd ir neredzētos augstumos. Kur vien raugies, visur eklēri, eklēri un vēlreiz eklēri. Arī ''Tasty'' nespēj vienaldzīgi uz tiem noraudzīties, tāpēc profesionālas konditores vadībā apguvām slavēto un pelto eklēru gatavošanas mākslu. Jāsaka uzreiz – pēc soļu skaita varbūt tikai izskatīsies trakoti sarežģīti, taču patiesībā eklērus nudien var pagatavot ikviens, kurš kaut reizi cepis kūku. Atliek vien vadīties pēc norādēm un kafejnīcas cienīgi gardumi izdosies arī tev!

Ja vaicāsi konditoram, tas noteikti apstiprinās, ka plaucētā mīkla un eklēri noteikti nav tas sarežģītākais konditorejas izstrādājums. Atšķirībā no franču makarūniem, kruasāniem no pašgatavotas mīklas un citiem smalkiem izstrādājumiem, ar eklēru pagatavošanu vajadzētu tikt galā jebkuram. Arī mūsu meistarklases vadītāja Ina Poliščenka, kas ir restorāna ''Ferma'' konditore un Restorānu servisa skolas pasniedzēja, atzīst, ka šī brīža eklēru ''bums'' ir fenomenāls. Taču kā jau jebkura aktualitāte, arī eklēri ar laiku izies no modes, un to vietā ienāks kas cits. Kas tas varētu būt? Inas minējums ir spāņu populārais kārums ''churros'' – eļļā vārīts mīklas izstrādājums.

Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!