rīsu gaļas bumbiņas ēdiens
Foto: Shutterstock
Vakar vārītie rīsi nereti piedzīvo bēdīgu likteni, tiekot aizmirsti kādā tālākā ledusskapja nostūrī vai, nākamajā dienā konstatējot, ka tie ir nedaudz apkaltuši, rīsi vieglu roku tiek ielidināti mēslainē. Šāda rīcība nav ne maciņam, ne videi, ne vēderam draudzīga, jo vakardienas rīsus var likt lietā, pagatavojot no tiem gan dažādas interesantas ēdienu piedevas, gan gardas uzkodas, gan izmantojot ātrai salātu, sautējumu un zupu uzfrišināšanai.

Protams, no iepriekšējā dienā vārītiem rīsiem diezin vai izdosies pagatavot suši, izcili gardu un irdenu plovu, paelju vai krēmīgu risoto, bet ir vesela virkne ēdienu, ko vakardienas rīsi ne tikai nesabojās, bet padarīs pat gardākus.

Kā piedevu pamatēdienam

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!