Holandes mērce brokastis olas burgeri maizītes
Foto: Shutterstock
Noteikti būsi pamanījis, ka bez čaumalas vārītās olas, sparģeļus, karstmaizes un citus ēdienus, it īpaši no Francijas nākušos, pasniedz ar krēmīgu, dzeltenas krāsas mērci, kas ir kā punktiņš uz ''i'' izcilai maltītei. Holandes mērce ir klasika, ko būtu vērts apgūt katram, turklāt tās pagatavošana nebūt nav lielā māksla.

Zīdainās konsistences mērce izcili labi garšo ar grilētiem dārzeņiem, pārlieta dažādiem olu ēdieniem, sāļajiem pīrāgiem, sāļajām pankūkām, omletēm un pat ieziesta burgeros. Sātīgā piedeva jebkuram ēdienam piešķirs krēmīguma un sātīguma piedevu. Francijā šo mērci dēvējot par majonēzes alternatīvu, nevairoties pievienot teju visiem ēdieniem. Starp citu, mērces gatavošana ir pat visai līdzīgs process majonēzes kulšanai.

Klasiski mērci gatavo karstā ūdens peldē, bet virtuves dzīves atvieglošanai var izmantot arī blenderi. Pirmajā reizē ''Tasty'' iesaka tomēr vadīties pēc klasiskām vērtībām un gatavot, kā pienākas, liekot bļodu virs karstā ūdens tvaikiem, tad arī rezultāts būs krēmīgāks, gaisīgāks un mērce izdosies pārliecinoši labāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!