Graudaugu putra ir vērtīga organisma "degviela", kas sniedz enerģiju un sāta sajūtu līdz nākamajai ēdienreizei. Pēc putras ēšanas cukura līmenis asinīs paaugstinās pakāpeniski, tāpēc sāta sajūta saglabājas ilgāk. Izrādās, ka, ēdot biezputras, smadzenēs veidojas serotonīns – viela, kas izraisa labu noskaņojumu un mazina ēstgribu. Graudaugu putraimi ir salīdzinoši lēts produkts, un vēl viena putru priekšrocība ir to dažādība, jo putras var būt gan saldas, gan sāļas.
Ja tev šķiet, ka putras vārīšana ir piņķerīgs process, te uzzināsi, kā putru vārīt pareizi, lai tā allaž izdotos nevainojami garda.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit