putra brokastis ēdiens ogas
Foto: Shutterstock
"Vienu karotīti par mammu, vienu karotīti par tēti" ir bieži dzirdēta "mantra", ko skandina vecāki, mēģinot pierunāt mazo delveri iztukšot putras bļodiņu. Iespējams, tieši tādēļ, daudziem arī pieaugušā vecumā ir visai rezervēta attieksme pret šo neapšaubāmi veselīgo un garšīgo ēdienu. Ja arī tu uzskati, ka sviestmaizes vai cepta ola ir labākā brokastu izvēle, tad mēs pierādīsim, ka ir vesela virkne iemeslu, kādēļ tieši putra būtu dēvējama par brokastu galda karalieni. Uzzināsi arī, kā pareizi vārīt putru, ar kādām piedevām papildināt, lai tā būtu izcili garda, un kuras putras ir visvērtīgākās.

Graudaugu putra ir vērtīga organisma "degviela", kas sniedz enerģiju un sāta sajūtu līdz nākamajai ēdienreizei. Pēc putras ēšanas cukura līmenis asinīs paaugstinās pakāpeniski, tāpēc sāta sajūta saglabājas ilgāk. Izrādās, ka, ēdot biezputras, smadzenēs veidojas serotonīns – viela, kas izraisa labu noskaņojumu un mazina ēstgribu. Graudaugu putraimi ir salīdzinoši lēts produkts, un vēl viena putru priekšrocība ir to dažādība, jo putras var būt gan saldas, gan sāļas.

Ja tev šķiet, ka putras vārīšana ir piņķerīgs process, te uzzināsi, kā putru vārīt pareizi, lai tā allaž izdotos nevainojami garda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!