Olbaltuma kulšana nepieciešama gan tad, ja vēlies izcept kraukšķīgos cepumiņus, gan rulešu un ''Pavlovas'' gatavošanai. Visu šo labumu pamatā ir perfekti uzputots olbaltums. Ja olbaltums nepietiekami uzputots, pēc cepšanas tas nebūs kraukšķīgs, bet ķepīgs un ēdot lips pie zobiem. Nepareizā temperatūrā cepts, tas kļūs nevis sniegbalts, bet ar nedaudz brūnu nokrāsu. Nepietiekami ilgi cepts, vidus būs ķepīgs, bet ārpuse kraukšķīga. Lai viss izdotos, jāievēro pat vairākas būtiskas nianses, tāpēc par visu pēc kārtas.
Par eksperimentiem runājot, visai labi izdevās bezē pagatavot no turku zirņu šķidruma. Ko un kā darīt, lūko šeit.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit