pūdercukurs
Foto: Shutterstock
Kuram gan nav gadījusies situācija, ka, neskatoties uz pārliecību, pūdercukura kastīte tomēr nav produktu plauktiņā, kaut tā ir tik ļoti nepieciešama konkrētā ēdiena pagatavošanai? Ir risinājums pat, ja krājumos nav vairs saglabājušās kafijas dzirnaviņas!

Nav jau liela skāde, ja pūdercukuru vajag kāda našķa pagatavošanai, kur nekas slikts nenotiks, ja cukura graudiņi būs lielāki, taču virtuļu, žagariņu un kūku pārkaisīšanai ar to līdzēts nebūs, turklāt ir receptes, kur nepieciešams tieši pūdercukurs arī mīklas gatavošanā. Kādu reizi šāda situācija pagadījās arī man, taču, aplūkojot virtuves palīgierīču sastāvu, nolēmu izmēģināt blendera piemērotību šim darbam, un rezultāts patīkami pārsteidza.

Šajā gadījumā pūdercukura iegūšanai derēs krūzes blenderis vai mazais rokas blenderis, kas smalcināšanas laikā ir noslēgtā traukā, pretējā gadījumā cukura putekļi izkaisīsies pa visu virtuvi.

Blenderī ieber nelielu daudzumu cukura (jo vairāk bērsi, jo grūtāk tam būs sasmalcināt visu daudzumu) un ļauj ierīcei sasmalcināt cukuru. Iespējams, kāda blenderis tam prasīs vairāk laika, atkarībā no asmeņa un jaudas. Taču jābūt pacietīgam, jo pavisam drīz iegūsi vajadzīgo.

Ieteikums gan ir uzmanīgi noņemt vāku blenderim vai traukam, jo pūdercukurs strauji ''kāps'' ārā pār malām, tāpēc vislabāk kādu brīdi nogaidīt pēc cukura smalcināšanas.

Iegūto pūdercukuru izmanto, kā vajadzīgs – ieber sietiņā un kaisi pār gatavajiem našķiem vai pievieno vajadzīgajām sastāvdaļām.

Konditorejas klasika – vēja kūkas ar biezpiena krēmu

Foto: DELFI

Dažreiz nav nemaz jāmeklē tālu un jāpievēršas moderniem eksperimentiem, lai izbaudītu ko dievīgi gardu. Pašgatavotas vēja kūkas izkonkurēs jebkuru konditorejas meistarstiķi.

Lasīt vairāk

Ātrie biezpiena rausīši

Foto: Publicitātes foto

Biezpiena rauši ir Jāņu laika etnogrāfiskais saldais ēdiens, kas pieminēts par latvju dainās, tomēr mūsdienās tie nepelnīti aizmirsti. Steidzīgajiem mūsdienu līgotājiem ''Elvi'' piedāvā ātru un viegli pagatavojamu biezpiena rausīšu recepti – šī deserta pagatavošana neprasīs daudz laika, tomēr pats ēdiens noteikti iepriecinās Jāņu bērnus un ātri vien pazudīs kārajās mutēs.

Lasīt vairāk

Gaisīgie rabarberu maršmelovi

Foto: DELFI

Rabarberi pelnījuši sezonas laikā tikt izmantoti ne vien ātro kūku receptēs, bet arī kādā radošākā eksperimentā, piemēram, gaisīgos maršmelovos.

Lasīt vairāk

Bezē rulete ar laima krēmu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Salda olbaltumu biskvīta gaisīgā rulete ar skābenu laima putukrējuma pildījumu. Mutē izkusīs katrs gabaliņš, jo īpaši, ja baudīts kopā ar gardu tējas vai kafijas tasi.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie 'Žagariņi'

Foto: DELFI

Mutē kūstoši un kraukšķīgi cepumi – tradicionālie "Žagariņi". Pārkaisīti ar pūdercukuru būs īpaši gardi.

Lasīt vairāk

Fiksās ābolmaizītes franču gaumē

Foto: Shutterstock

Frančiem ir lieliska tradīcija brokastīs un launagā mieloties ar tostiem jeb tostermaizītēm, kas pasniegtas ar pārkaisītu pūdercukuru vai vēl kādiem labumiem, piemēram, kā šajā gadījumā ar āboliem un kanēli. Vienkārši un ļoti garšīgi.

Lasīt vairāk

Mīkstie lavandu zefīri

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mājās gatavoti mīkstie zefīri ar lavandu smaržu un garšu. Ja glīti tos sasaiņo, zefīri būs lieliska dāvana svētkos.

Lasīt vairāk

Mazās ķiršu un mandeļu kūciņas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Nekas tā neiepriecinās garšas kārpiņas vasarā, kā sezonas ogu gardumi. Tāpēc ir vērts pagatavot šīs smilšu mīklas mazās kūciņas, kas pildītas ar ķiršiem, mandeļu miltiem un mandeļu skaidiņām. Baudi siltas kopā ar kādu krūzi piena.

Lasīt vairāk

Video: klasiskās beļģu vafeles

Brīvdienās un svētkos varam atļauties našķēties vairāk, un šādām reizēm lieliski piestāvēs klasiskās beļģu vafeles, kas savu izcilo garšu vēl jo vairāk pierādīs kombinācijā ar saldējuma bumbu, vaniļas mērci un svaigām ogām. Nesakiet, ka nebrīdinājām - papildporcija garantēta!

Lasīt vairāk

Ātrā skābā krējuma-citronu kūka

Foto: DELFI

Viesošanās reizēs nav nekā labāka par saimnieka ceptu kūku, un arī Inga Kalniņa, pie kuras viesojās portāls TavaMāja.lv, izbaudīja saimnieces labestību un kulinārās prasmes. Inga dalās ar recepti, kas palutinās garšu kārpiņas ar saldi skābu kūciņu, neprasot daudz laika pavadīt pie plīts.

Lasīt vairāk

Mandeļu miltu un olīveļļas kūka

Foto: Shutterstock

Gaisīga un garda kūka, kurā nav ne kripatiņas parasto miltu. No mandeļu miltiem un olām gatavotais biskvīts būs maigs, un to varēs baudīt arī tie, kuriem ir glutēna nepanesamība.

Lasīt vairāk

Biezpiena bumbiņas gluži kā bērnībā

Foto: DELFI

Ņemam biezpienu, olas, mazliet cukura un pamats gardu biezpiena bumbiņu jeb pončiku mīklai gatavs. Saldais bērnības gardums būs lielisks našķis, kuru pagatavot it nemaz nav sarežģīti.

Lasīt vairāk

Virtuļi ar kanēli un pūdercukuru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Silti, smaržīgi un, ak, cik kārdinoši – mājās gatavoti virtuļi. No rauga mīklas pagatavotos gardumus pēc novārīšanas eļļā pārkaisa ar pūdercukura un kanēļa maisījumu. Pasniedz, kamēr vēl silti, tad tie garšos debešķīgi.

Lasīt vairāk

Gardie vaniļas mēnestiņi ar pūdercukuru

Foto: Shutterstock

Vaniļas mēnestiņi ir tradicionāls austriešu Ziemassvētku kārums, bet tos, protams, var cept visu gadu un baudīt ar tēju un kafiju jebkurā gadalaikā.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!