Foto: Shutterstock
Ir cilvēki, kuri zivis mājās negatavo, lai gan tās ļoti garšo. Kāpēc? Jo cepšanas laikā, lai cik jaudīgs tvaika nosūcējs virtuvē nebūtu, māju tāpat piepilda ļoti izteiksmīgs zivs aromāts. Atbildi, kā no tā izvairīties, atradām žurnāla "Ievas Virtuve" augusta numurā.

Izrādās, cepot zivis, visa māja tik ļoti smaržo tad, ja zivi liek pannā, kurā ieliets pārāk daudz eļļas – tā uzsūc zivs smaržu un izplata aromātu tālāk pa visu māju. Restorānu servisa skolas pasniedzējs Māris Astičs "Ievas Virtuves" lasītājiem iesaka katru zivs gabalu ieziest ar eļļu un tikai tad likt karstā, bet sausā pannā. Aromāts būšot daudz mazāks.

Protams, šis triks nedarbosies, ja plāno gatavot olā un miltos panētu zivs fileju, norāda pieredzējušais pavārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!