kūka torte Napoleons konditoreja
Foto: Shutterstock
Lai arī Napoleons nav no tām vieglāk pagatavojamām kūkām, tā nav arī neiespējamā misija, kā dēļ kūku vienmēr pasūtīt jau gatavu konditorejā. Ja esi gatavs dažas stundas veltīt šai nodarbei, izcept pamatīga izmēra Napoleonu izdosies ikvienam. Lai arī receptes ir dažādas – vienas vieglākas, citas sarežģītākas, pamatsastāvdaļas un pagatavošanas gaita ir visai līdzīga.

Tieši tāpēc, ka redzētas un ēstas visdažādākās Napoleona kūkas, var rasties jautājums – kāda tad ir klasiskā recepte un kā tā pagatavojama? Obligāts priekšnosacījums ir kārtainās mīklas plāksnes, turklāt ļoti plānas un daudz. Tieši daudzās kārtu kārtas sarežģī kūkas pagatavošanu, jo katra jācep atsevišķi, un tas arī ir lielākais laika zaglis kūkas cepšanā. Vēl ne mazāk svarīga sastāvdaļa ir vārītais krēms, kas katru kraukšķīgo kārtiņu papildina ar zīdainu pieskārienu.

Daudzās kūkas kārtas varētu mulsināt un mudināt ķerties pie darba, tomēr viss, kas jāpagatavo, ir mīkla un krēms. Viss pārējais jau ir darbs pie kārtu cepšanas, salikšanas un krēma smērēšanas, taču arī tas nav nemaz tik sarežģīti, vairāk laikietilpīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!