Lai arī nosaukumu esam vienkāršojuši par šokolādes glazūru, pareizāk to būtu dēvēt par ''ganache'', kas izklausās gana smalki, lai atmestu ar roku gatavošanai, taču velti tā domāt. Šķietami sarežģīti pagatavojamā glazūra patiesībā ietver vien divas sastāvdaļas, un tās ir: šokolāde un saldais krējums. Pats būtiskākais ir pareiza proporcija un glazūras pagatavošana. Pēc tam svarīgi atrast īsto brīdi glazūras uzliešanai, lai konsistence būtu tā īstā.
Šokolāde jau ir gana sātīga un salda. Prātosi, kāpēc gan vajadzētu vēl pievienot saldo krējumu? Bez tā glazūra gluži vienkārši būs cieta, jebkuru konditorejas izstrādājumu būs grūti sagriezt, turklāt pēc sastingšanas glazūra izskatīsies norasojusi un matēta. Ja vēlies spīdīgu, mīkstu glazūru, jāķeras vien pie lietas un jāgatavo izsmalcinātais ''ganache''.