Mūsu ģimenē ķīniešu virtuves garšas ienāk vismaz reizi nedēļā – gan tādēļ, ka mājās gatavots ēdiens ir stipri vien lētāks, gan tādēļ, ka tā es varu būt pārliecināta par to, kas ir tā sastāvā, turklāt katrs var izpausties pēc sirds patikas, liekot uz sava šķīvja tik daudz labumu, cik vēlas. Tādēļ skaidrošu, kā mājās ātri un vienkārši pagatavot ķīniešu restorāna cienīgu maltīti, nepārmaksājot par to.
Protams, es ik pa laikam “iemetu aci” kādā pavārgrāmatā vai tīmeklī, lai smeltos iedvesmu, bet lielākoties gatavoju, neizmantojot receptes un paļaujoties uz izjūtu un savām daudz pieredzējušajām garšu kārpiņām. Šoreiz padalīšos ar vienkāršām un “atstrādātām” garšu kombinācijām, izmantojot produktus, kas atrodami teju katrā virtuvē. Kādas tad ir pamatlietas, kurām noteikti jābūt mājās, lai varētu pagatavot ķīniešu ēdienu: