cepta gaļa vistas filejas ēdiens
Foto: Shutterstock
Lietainās dienās, kad mājā pa visiem pakšiem un spraugām laužas iekšā nemīlīgs drēgnums, ir īstais laiks ķerties ar pārbaudītām metodēm – ieslēgt cepeškrāsni un pagatavot ko īpaši sildošu, piemēram, zeltainas jēra ribiņas, gardu cūkas cepeti vai kārdinoši apbrūnējušus vistu stilbiņus. Šoreiz ieteiksim sešas vienkāršās marinādes, kas padarīs cepeškrāsnī "iešauto" gaļu īpaši sulīgu.

Tieši marināde ir "slepenais ierocis", kas jebkura veida gaļai piešķir sulīgumu un aromātu. Prasmīgi pagatavota marināde padara šķiedras maigākas un nenomāc gaļas garšu, bet, gluži pretēji, izceļ to. Marinētu gaļu būs jācep īsāku brīdi, un tu varēsi ieekonomēt savu dārgo laiku, jo arī marinādes gatavošana nebūt nav laikietilpīgs vai sarežģīts process. To pierāda arī šīs sešas marinādes receptes, ko iesaka kulinārijas portāla "Kitchenmag" speciālisti.

Kefīra marināde sulīgam cūkgaļas cepetim

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!