šnicele karbonāde
Foto: Shutterstock
Vīnes šnicele – sulīga gaļas šķēle kraukšķīgā rīvmaizes panējumā – ir īsts austriešu nacionālās virtuves lepnums. Pasaules slavu šis garšīgais un ārkārtīgi vienkārši pagatavojamais ēdiens iemantoja 19. gadsimtā, kopš tā laika uz palikšanu ierakstoties gan smalku restorānu, gan vienkāršu bistro ēdienkartēs.

Tomēr noskaidrot šī ēdiena izcelsmi nebūt nav viegls darbiņš, jo, kā atklāj "Lifehacker" speciālisti, Vīnes šniceles vēsture ir saistīta pat ar starptautiska mēroga skandālu, kurš nav līdz galam atrisinājies pat šobaltdien, vēl jo vairāk – tas arvien pieņemas spēkā, jo tiek atklāti aizvien jauni fakti, liekot no jauna pārskatīt Vīnes šniceles vēsturi. Izrādās, ka uz šī ēdiena pirmatklājēju godu pretendē neviens cits kā apsviedīgie itālieši.

Vēsturiskas kaislības

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!