šokolādes suflē
Foto: Shutterstock
Suflē ir franču izcelsmes vārds, kura nozīme ir "uzpūsts uz augšu", kas pilnībā atbilst šim desertam, jo tas eleganti paceļas virs trauciņa malām, kļūstot gaisīgi krēmīgs un nepieklājīgi kārdinošs. Suflē savu gaisīgumu iegūst, pateicoties saputotiem olu baltumiem. To izcept nav grūti, grūtākais – panākt, lai suflē, izcelts no krāsns, nesaplok vienā acumirklī. Atdziestot līdz ar karstajiem tvaikiem izzūd suflē gaisīgums un maģiskais maigums, tādēļ šis kaprīzais deserts jāpasniedz un jābauda nekavējoties.

Ja vēlies suflē pasniegt viesiem, tad jau iepriekš sagatavo mīklu, nepievienojot tai olu baltumus. Kad viesi ieradušies, sakul baltumus, pabeidz jaukt mīklu, lej to formiņās un liec karstā cepeškrāsnī.

Gatavojot suflē neizmanto ļoti svaigas olas. Svaigās olās ir mazāk gaisa nekā, piemēram, vienu nedēļu vecās olās. Pirms kulšanas olas sasildi istabas temperatūrā, vismaz stundu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!