torte kūka svētki biskvīts
Foto: Shutterstock
Sulīga lauku torte, kurā pufīgs olu mīklas biskvīts mijas ar bagātīgām sviesta krēma un skābena ievārījuma kārtām, ir īsti piemērota lieliem godiem. Šaja procesā nozīmīgs ir ne tikai gardais rezultāts, bet arī kopābūšana, plecu pie pleca darbojoties kā lietpratējam, – prasmīgi iejaucot mīklu biskvītam, tā iesācējam, – putinot pa gaisu miltus un nolaizot krēmu no putojamās slotiņas.

Kas tad nepieciešams, lai gala rezultāts būtu īstas lauku tortes vārda cienīgs? Nu, protams, svaigi un dabiski vietējās izcelsmes produkti: olas, piens, sviests, milti. Noderēs arī pieliekamā krājumos ieburkotie ievārījumi, saldētās dzērvenes, smiltsērkšķu biezenis un cukurotās cidoniju šķēlītes.

Svarīgākais lauku tortes gatavošanas procesā, protams, ir nevainojams olu mīklas biskvīts. Lai arī biskvīta mīkla ir visai vienkārša, tomēr tās sajaukšanā ir savi noslēpumi. Neizdevies biskvīts var saplakt, veidoties ļoti plāns vai pārcepts kļūst sauss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!