laša fileja lasis vakariņas cepamais trauks
Foto: Shutterstock
Tie, kas modri seko veikalu akciju piedāvājumam, kā likums, pirmie pamana, ka atkal pienācis brīdis, kad naski jāauj kājas, jāatbrīvo vieta ledusskapī un jādodas izvēlēties brangāko akcijas lasi. Kad kārotais guvums atnests mājās, un pirmā sajūsma noplakusi, rodas jautājums – ko iesākt ar milzīgo lomu? Lasis ir ļoti garda un trekna zivs, kuru var pagatavot tik dažādos veidos. Īpaši gards ir cepts lasis. Lai lasis izceptos nepārspējami sulīgs, aromātisks, maigs un mutē kūstošs, ņem vērā mūsu vienkāršos, bet noderīgos ieteikumus.

Gatavojot brango lomu, nenāks par ļaunu paturēt prātā Mārtiņa Rītiņa leģendāro teicienu, ka: "Nekas, pilnīgi nekas nevar būt sliktāks par pārceptu zivi!"

Par laimi, ir vairāki paņēmieni, kā panākt, lai lasis gan pannā, gan cepeškrāsnī ceptos vienmērīgi un lielākā gabalā neveidotos pārceptas vietas, vidum paliekot jēlam. Tālāk stāstīsim, kā pareizi cept lasi, lai tas izdotos nepārspējami sulīgs, un atklāsim, kādas ir labākās piedevas, ko izvēlēties maigās laša gaļas papildināšanai, lai nenomāktu šīs zivs delikāto aromātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!