Sālī cepts lasis - 9
Foto: DELFI
Prasmīgi pagatavots lasis ir karaliski garda delikatese. Sulīgi un teju mutē kūstoši kumosiņi liek garšu kārpiņām notirpt aiz baudas. Diemžēl nereti gadās tā, ka izvēlētais gatavošanas paņēmiens cieš neveiksmi un, mēģinot norīt sausos pārceptā laša gabaliņus, ir gaužām žēl gan iztērētās naudas, gan laika, kas veltīts gatavošanai.

Mums ir lielisks un praksē vairākkārt pārbaudīts padoms, kā rīkoties, lai vienā gabalā cepts lasis vienmēr izdotos nevainojams, nezaudējot ne pilīti no sava sulīguma.

Šī cepšanas veida panākumu atslēga ir sāls. Un nekas cits. Arī bez jebkādām piedevām un marinādēm, šādā veidā gatavots lasis vienmēr izdosies ļoti garšīgs. Neatsverams šīs metodes pluss ir arī ērtums, jo nevajadzēs ķēpāties un tērēt laiku, pūloties sagriezt lasi glītos steikos vai cept eļļā uz pannas, piepildot virtuvi ar kodīgiem dūmiem, bet pēcāk tīrot taukiem nosprakšķinātās virtuves flīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!