tīģergarneles
Foto: Shutterstock

Garneles ir salīdzinoši dārgs produkts, tādēļ, ja vēlies saimniekot taupīgi un ar apdomu, tās ir jāizmanto no ūsām līdz pat astei. Nākamreiz pēc garneļu lobīšanas nesteidzies vieglu roku izmest atkritumos to čaulas un galvas, jo no tām pavisam vienkārši var pagatavot daudzveidīgi izmantojamu buljonu ar īpaši bagātīgu garšu.

Lai pagatavotu buljonu, vari izmantot gan tīģergarneles, gan parastās garneles. Aromātiskāks buljons izdosies no atvēsinātām vai saldētām garnelēm, kas iepriekš nav bijušas termiski apstrādātas. Termiski neapstrādātas garneles būs pelēcīgas, savukārt termiski apstrādātās – koši oranžsārtas.

Kad garneles pārnestas mājās, ja nepieciešams, atkausē tās, tad nolobi, atdalot no gaļas čaulas un galvas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!