glazētas ribiņas gaļa ēdiens
Foto: Shutterstock
Kārtīgi iemarinētas un pēc tam prasmīgi pagatavotas ribiņas var būt lieliska alternatīva ierastajiem svētku cepešiem - tās būs tik smeķīgas, ka atliks pa kauliņam vien kāri noskrubināt bezgala sulīgo gaļu. Bet, kā jau ar visām maltītēm, arī uz ribiņām attiecas daži pamatprincipi, kas jāievēro, tās gatavojot, lai iecerētais karaliski gardais mielasts nebūtu ierindojams neveiksmīgo virtuves eksperimentu sadaļā.

Pirms kāda laika atklājām noderīgus knifus, kas jāņem vērā, izvēloties ribiņas, un kā tās sagatavot cepšanai. Plašu padomu klāstu atradīsi, lūk, te. Šoreiz skaidrosim, kā pagatavot dažādas glazūras ribiņu marinēšanai un pārziešanai cepšanas procesā, piešķirot gaļas gabaliņiem kārdinošu, glancētu spīdumu un patīkamas garšu nianses. Sniegsim padomus arī par to, kā ribiņas pareizi cept cepeškrāsnī, lai tās nezaudētu sulīgumu.

Atceries – lai ribiņas būtu sulīgākas un neapdegtu, barbekjū mērci vai jebkuru citu papildinājumu zied uz ribiņām vien īsi pirms cepšanas un tās laikā. Ja ribiņas cep cepeškrāsnī, sākumā tās gatavo mērenā 180-190 grādu karstumā un ik pa laikam apzied ar marinādi vai mērci. Lai iegūtu kārdinošu garoziņu, 10-15 minūtes pirms cepšanas beigām uzgriez krāsnij maksimālo karstumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!