manna putra ēdiens
Foto: Shutterstock

Manna ir viena no pirmajām putrām, kuras garša mums ir labi pazīstama jau kopš agras bērnības. Tiesa, mannu atceramies ar dalītām jūtām: daudzi slīgst nostaļģijā par mammas vai omes vārīto samtaini maigo mannīti ar kūstoša sviesta “actiņu” bļodas viducī, bet tikpat daudziem mannas pieminēšana atsauc atmiņā no bērnudārza virtuves vēdījošu piedeguša katla smārdu, kas skaidrāk par skaidru vēstīja, kas būs baudāms pusdienās vai netīkami kunkuļainu viru, kas krietni padzisusi rindojās šķīvjos uz skolas ēdnīcu galdiem. Kaut mannas vārīšana nav nekāda kodolzinātne, tomēr ir pāris vienkārši knifi, kas jāņem vērā, lai šī putra vienmēr izdotos nevainojami garda – bez kunkuļiem un piedeguma aromāta.

Ja iemācīsies pareizi vārīt mannu, varēsi to baudīt ne vien brokastīs kā putru, bet arī dažādos vienkāršos, bet gardos desertos, piemēram, pagatavojot bubertu ar ķīseli vai vaniļas mērci.

Ķersimies pie lietas un, iedvesmojoties no portāla "Ovkuse" ieteikumiem, noskaidrosim, kādi tad ir ideālas mannā putras pagatavošanas noslēpumi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!