burgers cepetis gaļa
Foto: Shutterstock
Tie jau nu nebūtu kārtīgi Ziemassvētki, ja pāri nepaliktu prāva tiesa svētku labumu, tai skaitā cepeša. Ja svētku dienās cepetis ēsts uz vella paraušanu, gribas jau kādu atslodzi no ierastā. Bet ko darīt, ja cepetis vēl palicis pāri? ''Tasty'' nāk talkā ar idejām, kā sulīgo gaļu gardi izmantot pēcsvētku dienās.

Visbiežāk tā arī ir – gribas to, kā mājās nemaz nav. Taču, ja izmanto radošo fantāziju un ļaujas nelielai improvizācijai, var tapt kaut kas pavisam neparasts. Vai esi iedomājies cepeša pārpalikumus sacept omletē, pievienot sautējumam vai to pildīt burgeros?

Ja nav luste uz pamatēdienu gatavošanu, var izlīdzēties ar ātri pagatavojamām maltītēm, kas arī labi piesies dūšu. Piemēram, laiskajos vakaros cepetis visai labi noderēs kebabu vai burgeru meistarošanā – starp siltajām maizes rikām liec marinētus gurķīšus, štovētos kāpostus, saplucinātu cepeti, labi daudz mērces un maltīte gatava! Ja burgeri nav plānos, pamatīgām brokastīm vai pusdienām labi derēs sulīgi ceptā gaļa sendviču un lavaša pildījumam – kopā ar dārzeņiem, sieru un mērci salikums būs īpaši sulīgs. Vēl viens piedāvājums par maizīšu tēmu – sajauc gaļu kopā ar sieru, adžiku vai tomātu mērci, uzsmērē masu uz maizītēm un šauj cepeškrāsnī, lai pagatavojas sātīgas karstmaizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!