Iesākumā noskaidrosim, kas tad ir rostbifs. Ingeborgas Pilsas grāmatā "Pasaules virtuve" atrodama šāda definīcija: "Rostbifs ir uz restēm cepta liellopu gaļa, ko iecienījuši gatavot briti. Rostbifa gaļai jābūt izcilas kvalitātes un labi nogatavinātai. Rostbifs tiek pasniegts pusjēls un sarkanīgs, kas nozīmē, ka gaļa iekšpusē ir tikai uzsilusi un nav līdz galam izcepta."
Senatnē rostbifu parasti gatavoja uz atklātas uguns, bet tagad iepriekš iemarinēto liellopa gaļas gabalu apbrūnina krāsnī, līdz tas iegūst apetītlīgi zeltainu garoziņu, iekšpusē gaļai paliekot pusgatavai – maigi sārtai un nepārspējami sulīgai. Kas tad jāņem vērā, lai rostbifs allaž izdotos nevainojams, atklāj kulinārijas portāls "Kitchenmag".
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit