naan maize
Foto: Shutterstock
"Naan" ir plakana maizīte, ko tradicionāli gatavo Indijā un citviet austrumos. Maize tiek cepta īpašās cilindriskās akmens vai metāla krāsnīs, sauktās par tandūriem vai tandiriem, mīklas plāceni pielipinot pie krāsns sieniņām. Mīklas kārtiņa tiek izrullēta pavisam plāna, tādēļ "naan" maize ir gatava dažu minūšu laikā. Izrādās, šo gardo maizi, ko pēc izcepšanas vēl kārdinošākai garšai parasti pārziež ar ķiploku un zaļumu sviestu, var itin vienkārši pagatavot mājās, turklāt iztiekot bez tandūra krāsns.

Tradicionāli "naan" maize tiek pasniegta, pārziesta ar sviestu. Taču to bieži vien ēd arī ar dažādām mērcēm, karijiem un čatnijiem. Tai virsū var likt arī dārzeņus un sieru, kā arī pildīt maizīti un ēst aizlocītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!