Kanoli cannoli deserts
Foto: Shutterstock
Kanoli ir tradicionāls Sicīlijas virtuves deserts – eļļā ceptas mīklas caurulītes ar rikotas un maskarpones siera pildījumu, kas var būt papildināts ar citrona miziņu, sukādēm, šokolādes skaidiņām un citām gardām sastāvdaļām, dekoram izmantojot kraukšķīgas pistāciju drumstalas. Itālieši kanoli uzskata par ziemas sezonai raksturīgu našķi, jo tā pildījumā esošie piena produkti vasaras karstumā ātri bojājas, tādēļ mēs nolēmām, ka šobrīd laikapstākļi ir īsti piemēroti, lai iemācītos pagatavot šo neticami gardo kārumu.

Sākotnēji kanoli bija nopērkami vien gadatirgos un karnevālu laikā, bet ar laiku šis kārums Itālijā kļuva aizvien populārāks, bet 20. gadsimta sākumā, līdz ar lielo itāliešu emigrācijas vilni uz ASV, kanoli aizceļoja uz otru okeāna krastu, arī amerikāņiem atzīstot šo desertu par gana labu esam. Savukārt pēc kulta filmas “Krusttēvs” iznākšanas uz lielajiem ekrāniem kanoli visā pasaulē iemantoja slavu kā sicīliešu mafijas iecienītākais našķis, nodrošinot šim desertam vēl lielāku atpazīstamību.

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!