mēles salāti
Foto: Shutterstock
Aromātiskā buljonā vārīta liellopa vai cūkas mēle, pateicoties gaļas maigajai struktūrai, izsmalcinātajai garšai un augstajai uzturvērtībai, tiek uzskatīta par īstu delikatesi. Šoreiz skaidrosim, kā mēli pareizi pagatavot, lai apstrādes procesā produkts saglabātu pēc iespējas vairāk vitamīnu, minerālvielu un mikroelementu, turklāt rezultātā sulīgie un aromātiskie gaļas gabaliņi teju vai kustu uz mēles.

Lai mēli varētu izmantot dažādu ēdienu gatavošanai, to iepriekš jānovāra. Ir svarīgi ņemt vērā vairākus nosacījumus, lai, pieļaujot muļķīgas kļūdas, neatgriezeniski nesabojātu produkta garšu, rezultātā padarot to sīkstu un nebaudāmu. Lūk, vairāki padomi, ko iesaka speciālisti.

Kā sagatavot mēli vārīšanai

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!